İsrail’den gülünç propaganda

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den gülünç propaganda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 07:00

Gazze’deki kara operasyonlarını sürdüren İsrail ordusu, uluslararası tepkileri azaltmak amacıyla propaganda videoları üretmeye başladı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu Gazze’deki Rantisi Çocuk Hastanesi’nde çekilen bir video ile hastanenin alt katında Hamas tarafından rehinelerin tutulduğuna dair “işaretler” bulunduğunu iddia etti.

‘REHİNELER BURADAYDI’ İDDİASI

Videoda, İsrail ordu sözcülerinden Daniel Hagari, hastanenin altında olduğunu belirttiği mekânın içindeki biberon ve sandalyeye bağlı ip parçalarının rehinelerin burada tutulduğuna işaret ettiğini söylüyor. Hagari ayrıca militanların isimlerinin yazdığını iddia ettiği duvardaki bir çizelgeyi gösteriyor ancak Arapça yazıların bulunduğu ve yakın planda çekilen çizelgede haftanın günlerinin yazdığı ve muhtemelen hastane personelinin vardiya çizelgesi olduğu belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’den sonra yerinden edilmiş Filistinlilerin depoyu sığınma alanı olarak kullandığı ve İsrail’in sunduğu videonun tek bir kanıt bile bulunmayan kötü bir sahneleme olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘HAMAS’IN KARARGÂHINDAYIZ’ POZU

İsrail ordusu Gazze’deki Hamas jandarma karargâhını ele geçirdiklerini duyurarak, İsrail askerlerinin bayrakla poz verdiği bir fotoğraf paylaştı, ancak bu fotoğraf da inandırıcı bulunmadı. Tozlu masanın üzerinde kırmızı, beyaz taze çiçekler ise dikkat çekti.

İsrail’den gülünç propaganda


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!