İsrail’den Batı Şeria’da hastane baskını

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den Batı Şeria’da hastane baskını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 07:00

İsrail askerleri, sağlık çalışanı ve sivil kılığına girerek Batı Şeria’da bir hastaneye baskın düzenledi, tedavi gören üç Filistinliyi öldürdü. Ordunun kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin güneyindeki hastanelerde ise insani krizin kötüleştiği bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail özel kuvvetleri, doktor ve hemşire kılığına girerek işgal altındaki Batı Şeria’da bir hastaneye baskın düzenledi, üç Filistinliyi öldürdü. Cenin kentindeki İbn Sina Hastanesi’ne yapılan baskının görüntüleri, hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarıyla ortaya çıktı. Görüntülerde kadın kıyafeti giyen, tekerlekli sandalye ve bebek çantası taşıyan, doktor ve hemşire kılığındaki İsrailli komandoların ellerinde silahlarla koridorlarda dolaştığı görülüyor.

SUSTURUCU TAKTILAR

Operasyonun ordu, iç istihbarat teşkilatı Şin Bet ve terörle mücadele polisleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiği açıklandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen baskında silahlarında susturucu bulunan komandolar, üç Filistinliyi yataklarında öldürdükten sonra hastaneden ayrıldı. İsrail ordusu açıklamasında, öldürülenlerden birinin “son zamanlarda önemli terörist faaliyetlere karıştığı ve hastanede saklandığı” belirtildi. Açıklamada ayrıca biri Cenin Taburu, diğeri ise İslami Cihad üyesi iki kardeşin öldürüldüğü bildirildi. Hamas, üç kişiden birinin kendi üyeleri, diğerlerinin de Filistinli savaşçılar olduğunu doğruladı. 

Haberin Devamı

HASTANELER KUŞATMA ALTINDA

Gazze Şeridi’ndeki sağlık tesisleri de İsrail ordusunun kuşatması altında. BM’nin insani yardım kuruluşu OCHA, güneydeki Han Yunus’ta yer alan hastanelerin çevresinde şiddetli çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Filistin Kızılayı, günlerdir kuşatma altında olan El Emel Hastanesi’ne İsrail güçlerinin baskın düzenlediğini ve ateş açtığını duyurdu. Hastaneye sığınan insanlardan hastaneyi boşaltmaları istendiği aktarıldı.

İsrail ordusunun çevrelediği Han Yunus’un en büyük tıbbi kompleksi El Nasır Hastanesi’de ise 150 sağlık personeli, 450 yaralı ve 3000 Filistinlinin bulunduğu, yakıt ve gıda sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

HAMAS: KALICI ATEŞKES İSTİYORUZ

Fransa’nın başkenti Paris’te İsrail, Mısır, Katar ve ABD’li yetkililerin katıldığı rehine takası müzakerelerinde, “6 haftalık ateşkes planının taslağı üzerinde mutabakat sağlandığı” bildirildi. Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, taslağı görüşmek üzere Mısır’a davet edildiklerini belirterek, “İsrail’in güçlerinin Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesine” dayanan bir anlaşma istediklerini kaydetti. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esirlerin serbest bırakılması karşılığında İsrail askerlerinin Gazze’den çekilmesini içeren bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!