İsrail Savunma Bakanı'ndan 'Lübnan' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İsrail Savunma Bakanından Lübnan uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 17:18

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yayınladığı video mesajda Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında çıkabilecek bir savaşın Lübnan’ın “taş devrine” geri dönmesiyle sonuçlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün İsrail-Lübnan sınırında İran destekli Lübnan Hizbullahı ile haftalardır süren çatışmaların ardından yayınladığı video mesajla açıklamalarda bulundu.

Gallant, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah'a seslendiği mesajında, “Hata yapma. Biz savaş istemiyoruz. Ancak sivillerimizi, askerlerimizi ve egemenliğimizi korumaya hazırız” dedi. Geçmişte Lübnan Hizbullahı'nın hatalar yaptığını ve bunun sonucunda da ağır bedeller ödediğini ifade eden Gallant, “Eğer burada bir gerginlik ya da çatışma çıkarsa, Lübnan'ı Taş Devri'ne geri döndürürüz” şeklinde konuşarak İsrail’in, tüm gücünü gerektiği takdirde Lübnan Hizbullahı'nı ve Lübnan’ı yok etmek için kullanmaktan çekinmeyeceğini sözlerine ekledi.

Lübnan Hizbullahı’ndan Gallant’ın bu tehdidine karşı henüz bir açıklama gelmedi.

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Gücü’ne (UNIFIL) bağlı barış güçleri 1978 yılından bu yana İsrail ile Lübnan arasındaki sınır bölgesini izliyor. İki ülke arasındaki en son savaş 2006 yılında çıkarken 1 ay sürmüş, o zamandan bu yana sınır boyunca tekrar eden gerginlikler yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!