İsrail katliama doymuyor... Şifa Hastanesinde konvoyu vurdular

Güncelleme Tarihi:

İsrail katliama doymuyor... Şifa Hastanesinde konvoyu vurdular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

Şifa Hastanesi’nin önünü kan gölüne çeviren saldırının SİHA ile yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İsrail’in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır’da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 Filistinli hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Gazze’deki en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi’nin tüm oda ve bölümleri dolduğu için hasta ve yaralılara günlerdir koridorlarda müdahale ediliyordu. Ayrıca yerinden edilmiş binlerce insan da hastane kompleksinde kalıyor.

AMBULANSLAR HEDEF

Dünkü saldırı tam da yaralıların Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a tahliye edilmesi için hazırlıkların sürdüğü sırada geldi. El Cezire’ye göre Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrail kuvvetlerinin olası saldırısından kaçınmak için çok sayıda ambulanstan oluşan konvoya eskort verilmesi konusunda Kızılhaç’tan yardım talep etti. İsrailli yetkililer izin vermedi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Şifa Hastanesi önünde bir ambulansı vurduklarını doğrularken, ambulansın Hamas savaşçıları tarafından kullanıldığını iddia etti. Gazze’deki sağlık bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, hastane saldırısının ardından düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun bombaladığı ambulansın Hamas tarafından kullanıldığı iddiasını reddetti.

İSRAİL SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULU VURDU

- İsrail dün gece Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de bulunan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Gazze’deki sağlık bakanlığı saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu. Yaralılar Gazze’deki Endonezya Hastanesine kaldırıldı.

İsrail katliama doymuyor... Şifa Hastanesinde konvoyu vurdular

İKİ ATOM BOMBASI ATILMIŞ GİBİ

- Gazze yönetimi İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarda yaklaşık 2 atom bombası gücünde patlayıcı kullandığı belirtildi. Saldırılar sonucunda toplam can kaybı 9 bin 227 olurken, 23 bin 516 kişi ise yaralandı. Saldırılar sonucunda 35 bin konutun yanı sıra aralarında Ortodoks Kültür Merkezi’nin de bulunduğu 85 hükümet binası ve tesisi tamamen yıkıldı. 212 binden fazla konut zarar görürken, İsrail ordusunun ayrıca 214 okulu vurduğu, bunlardan 45’inin saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldığı bildirildi. Saldırılarda 54 cami tamamen, 110 cami ise kısmen yıkılırken, toplamda 164 cami ve 3 kiliseye zarar verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

HER SAATTE 5 ÇOCUK ÖLÜYOR

- Uluslararası kamuyoyunun en çok tepkisini çeken konulardan biri de İsrail saldırılarında ölen çocuklar. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre saldırılarda bugüne kadar 3 bin 760 çocuk hayatını kaybetti. Buna göre Gazze’de saatte 5 çocuk hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 40’ını çocukların oluşturduğuna dikkat çekerken, Filistin’de yaralananların önemli bir kısmının da çocuk olduğunu açıkladı. İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Save The Children, Filistin’de son 3 haftada öldürülen çocuk sayısının, dünya genelindeki 2020, 2021 ve 2022’de yaşanan çatışmalarda, bir senede öldürülen çocuk sayısından daha fazla olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

İsrail katliama doymuyor... Şifa Hastanesinde konvoyu vurdular

CAN KAYBI 10 BİNİ GEÇTİ

- Hamas’ın baskınıyla başlayan Gazze krizinde şimdiye kadar 9 bin 61 Filistinli ile 1500’ten fazla İsrailli hayatını kaybetti. Gazze Sağlık yetkililerine göre Filistinli kurbanların 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın. Kara harekatının başlamasıyla ölen İsrailli asker sayısı da 25’e çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!