İsrail-Hamas savaşı can almaya devam ediyor... Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor! Türkiye barış için devrede

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 09:24

Dünya Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonu sonrası İsrail'in saldırıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu. Erdoğan'ın çağrısını okurlarına aktaran gazeteler Türkiye'nin barış için devreye girdiği yazdı.

Haberin Devamı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor.

Can kaybı her geçen dakika artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'itidal' çağrısı ve 'arabuluculuk' teklifi dikkatlerden kaçmadı.

ABD merkezli Wall Street Journal 'Erdoğan, Türkiye'nin Potansiyel Mahkum Değişimi Konusunda Müzakerelere Yardım Etmeye İstekli Olduğunu Söyledi' manşetini attı.

Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin İsrail ve Gazze'deki çatışmalarda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu, buna İsrail hükümetinin talebi halinde potansiyel bir mahkum değişimi müzakeresinin de dahil olduğunu söyledi' ifadesine yer verildi.

Erdoğan'ın açıklamalarını öne çıkaran Alman Tagesschau 'Türkiye arabuluculuk yapmak istiyor' dedi.

İsrail-Hamas savaşı can almaya devam ediyor... Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözlerini konuşuyor Türkiye barış için devrede

Haberin Devamı

Bölgedeki gelişmeleri canlı bloğu üzerinden okurlarına aktaran Alman yayın organı haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göre Türkiye, İsrail'deki savaşta arabuluculuk rolü oynamaya hazır. İsrail'e Filistin bölgelerini bombalamayı bırakması ve Filistinlileri de sivil İsrail yerleşimlerine yönelik saldırıları durdurması yönünde çağrıda bulunuyor. Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne insani yardım hazırladığını ifade ediyor. Bağımsız egemen bir Filistin devleti olmadan bölgede barış olmayacaktır.'

Yunan Kathimerini ise 'Erdoğan İsrail ve Hamas'ı 'dengelemeye' çalışıyor' manşetini attı.

Al Monitor 'İsrail-Hamas savaşı şiddetlenirken Türkiye'den Erdoğan ılımlı bir duruş sergiliyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

İsrail-Hamas savaşı can almaya devam ediyor... Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözlerini konuşuyor Türkiye barış için devrede

Haberde 'Türkiye'nin Erdoğan Gazze ihtilafında tarafsız bir duruş sergiliyor ve İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmayı teklif ediyor' ifadelerine yer verildi.

Japonya merkezli NHK 'Erdoğan, Türkiye'nin Hamas-İsrail çatışmasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi' dedi.

Haberin Devamı

Al Arabiya 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü Filistinlilere İsraillilere yönelik "tacizlerine son vermelerini" ve Gazze'de çatışmalar şiddetlenirken her iki tarafın da savaş kurallarına saygı duymasını söyledi' dedi.

İsrail-Hamas savaşı can almaya devam ediyor... Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözlerini konuşuyor Türkiye barış için devrede

Handelsblatt 'Erdoğan, Hamas saldırısıyla ilgili Abbas ve Herzog'u aradı' manşetini attı.

CNN Yunanistan Erdoğan'ın 'İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanına son vermesini, Filistinlilerden de İsrail yerleşimlerini taciz etmeyi bırakmasını istiyoruz' sözünü öne çıkardı.

Times of Israel 'Erdoğan, Herzog'u Gazze'ye toplu ceza verilmesi konusunda uyardı' dedi.

Haberin Devamı

Haberde 'Erdoğan, Gazzelilere ayrım gözetmeksizin zarar veren adımların bölgedeki acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağı uyarısında bulundu. Aynı zamanda bölgede barışın derhal yeniden tesis edilmesi için de baskı yapıyor' denildi.

MADURO: ADİL BİR BARIŞIN BAŞLATILMASINI SAĞLAYABİLECEK KİŞİ ERDOĞAN OLABİLİR

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ve Filistin'e yönelik yaptığı açıklamalarına destek verdiğini belirterek, "İnanıyorum ki bir lider olarak bu duruma müdahale edecek, ateşkesi sağlayacak ve adil bir barışın başlatılmasını sağlayabilecek kişi Erdoğan olabilir" dedi.

Maduro, İsrail güçlerinin Filistinli ailelerin ve sivillerin yaşadığı binaları hedef almasını kınadı. Maduro, İsrail'i Gazze'deki Filistinlilere karşı "soykırım" yapmakla suçladı. Filistin halkının her gün ayrım gözetmeksizin bombalandığını, öldürüldüğünü, hapse atıldığını belirten Maduro, Filistin'e yönelik katliamlara sessiz kalan uluslararası medyayı da eleştirdi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!