İsrail Gazze’yi uçaklarla vurdu

Güncelleme Tarihi:

İsrail Gazze’yi uçaklarla vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 07:00

İsrail polisinin geçen haftadan beri Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskınların ardından bölgede gerilim tırmanıyor. Son olarak Gazze’den İsrail’e roket ateşlenirken İsrail de yaklaşık 4 ay sonra Gazze Şeridi’ni vurdu.

Haberin Devamı

İsrail ordusu önceki akşam Gazze’den fırlatılan bir roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından önlendiğini duyurdu. Bölgede sirenler çalarken, saldırı nedeniyle herhangi bir kayıp ya da yaralı olmadığı bildirildi. İsrail ordusu bu önlemenin ardından Gazze Şeridi’nden Hamas’a ait bir noktanın vurulduğunu açıkladı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait savaş malzemesi üretimi yapılan bir atölyenin savaş uçaklarıyla vurulduğu kaydedilirken, saldırının Gazze’den ateşlenen rokete karşılık düzenlendiği belirtildi. İsrail böylece 4 ay sonra tekrar Gazze’yi hedef almış oldu.

BASKINLAR SÜRÜYOR

Öte yandan fanatik Yahudilerin, Hamursuz Bayramı dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail polisi eşliğinde gerçekleştirdikleri baskınlar sürüyor. Dün de sabah namazının ardından İsrail polisinin denetiminde 622 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiği kaydedildi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’ne göre, üç günlük süreçte, polis eşliğinde düzenlenen baskınlarda 1728 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya girdi.

Haberin Devamı

‘AKSA KIRMIZI ÇİZGİ’

Hafta sonu gerçekleşen baskınlarda El Aksa’ya alınmadıkları için protesto düzenleyen Filistinlilere İsrail polisi sert bir şekilde müdahale etmiş, olaylarda çoğu protestocu 170’ten fazla kişi yaralanmıştı. Hamas da “Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi” olduğunu açıklayarak Filistinlilerin kutsal mekânlarda ibadet etme hakkını koruyacaklarını belirtmişti.

PUTİN, KUDÜS’TEKİ O KİLİSEYİ İSTEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’den bir önceki başbakan Binyamin Netanyahu döneminde sözünü aldığı Kudüs’teki Alexander Avlusu kilisesinin kontrolünün Rusya’ya devrini talep etti. Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’e yazdığı mektupta İsrail hükümetinin, Alexander Avlusu’nun mülkiyetinin söz verildiği üzere Moskova’ya devrini talep etti. İsrail’de Netanyahu hükümetinin, 2020 yılında uyuşturucu suçlamasıyla Rusya’da hapiste olan İsrail vatandaşı Naama Issachar’ın serbest bırakılmasına yönelik yaptığı jestlerden biri olan Alexander Avlusu’nun bu dönemdeki olası devrinin, İsrail ve Batılı müttefikleri arasında diplomatik soruna yol açabileceği değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!