İspanya'daki yangın faciasında can kaybı 9'a yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İspanyadaki yangın faciasında can kaybı 9a yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 11:42

İspanya’nın Valencia kentindeki 14 katlı bir binada çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. Binada yapılan arama sırasında iki itfaiye erinin yaralandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İspanya’nın Valencia kentinde bulunan Campanar Mahallesi’ndeki 14 katlı bir binada 22 Şubat’ta çıkan yangının bilançosu artıyor. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı.

Valencia Belediye Başkanı Maria Jose Catala, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, herhangi bir kayıp olmadığını bildirirken iki itfaiye erinin binada yapılan arama sırasında yaralandığını ve hastaneye kaldırdıklarını duyurdu.

İspanyadaki yangın faciasında can kaybı 9a yükseldi

Şiddetli rüzgarın körüklediği yangın Perşembe gece saatlerinde söndürülürken 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı bina küle döndü.

Valencia Palace Otel Müdürü Javier Valles, 110 kişinin geçici olarak otele yerleştirildiğini bazılarının ise akrabalarının yanında kaldığını söyledi.

Öte yandan, Valencia halkı yangında her şeylerini kaybedenlere giysi, ilaç ve çocuklar için de oyuncak bağışında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!