İsmail Cem'den Bağdat'a 4 mesaj

Güncelleme Tarihi:

İsmail Cemden Bağdata 4 mesaj
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in, Bağdat'a yapacağı gezi sırasında Iraklı yetkililere vereceği mesajların en önemlisini kitle imha silahlarının yok edilmesi oluşturacak. Gezisinin ‘ABD ile Irak arasında arabuluculuk olmadığını’, ancak ‘barışa katkıda bulunmak için Bağdat’a gittiğini' vurgulayacak olan Cem, Iraklı yetkililere şu mesajları verecek:

Kitle imha silahlarından gelen tehdit, bölge için büyük önem taşımaktadır. Bu silahları üretmek ve bulundurmakta olan Irak, hem kendi halkına, hem de çevresindeki halklara büyük zarar vermektedir. Bu silahların bir an önce yokedilmesi gerekir.

Irak'ın ABD ile yaşadığı bu yeni gerginliğin çatışmaya dönüşmesinin, gerek Irak'a, gerekse bölgeye yönelik sonuçları çok ciddi olur. Böyle bir çatışmanın engellenmesi için Bağdat üzerine düşeni yapmalıdır.

Türkiye, Irak'taki sivillerin korunmasına büyük önem vermektedir. Ancak çıkabilecek yeni bir çatışma, yeni bir göç dalgasını da doğurabilir. Geçmiş çatışmaların ardından ortaya çıkan göç dalgaları, teröristlerin de Türk topraklarına sızmalarına yol açtı. Bu kez Türkiye, terörist sızmalara izin vermemeye kararlıdır. Irak'tan da bunu engelleyecek önlemleri almasını bekliyoruz.

Türkiye'nin tüm çabası Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasına yöneliktir. Bu çerçevede Bağdat'ın bir an önce ülkenin her kesiminde kontrolü ele geçirmesini istiyoruz.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!