İslami Eylem Cephesi seçimlerden çekildi

Güncelleme Tarihi:

İslami Eylem Cephesi seçimlerden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:14

İslami Eylem Cephesi "hile yapıldığı" gerekçesiyle seçimlerden çekildi.

Haberin Devamı

Ürdün'de Müslüman Kardeşler bağlantılı ana muhalefet partisi İslami Eylem Cephesi, oy verme işlemi devam eden yerel seçimlerden, "hile yapıldığı" gerekçesiyle çekildiğini bildirdi.

Parti üyesi milletvekili Zuhayr Ebu El Ragıb, hükümeti hile yapmakla suçlayarak, adaylarının tüm bölgelerden çekildiğini açıkladı.
El Ragıb, İslami Eylem Cephesi ve Müslüman Kardeşlerin, "oy verme işleminin başlamasıyla hile ve tehlikeli ihlalleri ele almak amacıyla" yaptığı acil toplantının ardından bu kararın alındığını kaydetti.

Milletvekili, ülke tarihinde ilk kez oy kullanan askerleri İslamcı olmayan adaylar lehinde oy kullanmaya teşvik ettiğini öne sürdü.
Kadınlara belediye meclislerinde yüzde 20 oranında temsil edilme garantisi veren yeni yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen ilk yerel seçimlerde, 361'i kadın 2686 aday, ülke çapındaki 93 belediyede 965 sandalye için mücadele ediyor.
Ürdün'de bu yıl kabul edilen yeni yasayla seçmen yaşı 19'dan 18'e indirilmiş ve kadınlara yerel yönetimlerde daha fazla yer ayrılması kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

Bu arada, Başbakan Maaruf Bahit, ana muhalefet partisinin çekilmesini "yasa dışı" olarak nitelendirdi.

Bahit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İslamcıların çekilmesi yasa dışıdır ve yürürlükteki prosedürlere aykırıdır. Yasalar açıktır, herhangi bir çekilme seçimlerden bir gün önce olmalıdır" dedi.

Başbakan Bahit, muhalefet adaylarını hala seçimde yarışıyor olarak gördüklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!