İşkenceci anneye 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

İşkenceci anneye 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın Vosges bölgesi Epinal kenti mahkemesi, 4.5 yaşındaki Johnny'ye kötü muamele eden ve devamlı dayak atarak domuzlarla birlikte ahırda yatırdıktan sonra, tarlada ağır işlerde çalıştırıp adeta cehennem azabı çektiren cani ruhlu anne ve halasını 15 er, baba'sını 8, diğer hala'sını 12, kocasını 5, dedesini 2 ve amcasını 2 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Fransız adaleti çocuklarına eziyet eden bir aileye ağır darbe indirdi. 4.5 yaşındaki Johnny'yi döven, köle gibi çalıştıran anneye 15 yıl, babaya 8 yıl, diğer aile fertlerine de 2 ila 15 yıl arasında hapis cezaları verildi.

Herşey 1996 yılında, Menil-en-Xentois şehrinde bir çiftlikte çalışan marangozun toplama kamplarından çıkmış haldeki küçük bir çocuğu fark etmesiyle başladı. 4.5 yaşındaki Johnny, iskelet gibi olmuş, dayaktan yara bere içindeki küçücük vücuduyla bütün gün tarlada çalışıyor, geceleri de domuz ahırına kapatılıyordu. Marangozun ihbarı üzerine polis olaya el koydu, çocuk bakımevine yerleştirildi, ailesi de tutuklandı. Doktor raporu ve tanıkların dinlenmesiyle küçük çocuğun köle olarak çalıştırıldığına ve işkence gördüğüne kanaat getirilince dava açıldı.

Önceki gün sonuçlanan davada, hakim anne Sandra Grenglet ile hala Marie-France Coq'u 15'er yıl, baba Rene Grenglet'yi 8, diğer hala Muriel Theveniaud'u 12, enişte Rafael'i 5, dede Claude Virot'yu 2 ve amca Michel Coq'u da 2 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme başkanı, çocuğa işkence yapılırken anne Sandra'nın çocuğunu koruması gerekirken, cani ruhlu halaya uyarak annelik görevini yerine getirmediğini, babanın barbarlığa varan işkenceye göz yumduğunu, diğer hala ve kocasının küçük bir çocuğa şiddet uygulamaya ses çıkarmayarak suça iştirak ettiklerini, dede ve amcanın da korkunç olayı bildikleri halde ihbarda bulunmadıklarını göze alarak bu cezaları verdiklerini açıkladı. Mahkeme ayrıca karı kocanın anne-babalık haklarının ellerinden alınması ve Johny ile kız kardeşi Cindy'nin başka bir aileye evlatlık verilmesini kararlaştırdı. Cezası okunurken sessizce dinleyen anne çocuklarının evlatlık verilmesi kararını duyunca haykırarak kendini yerden yere attı ancak bu tepkisi için artık çok geç olmuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!