IŞİD'in tahrip ettiği o kentte teröre inat konser

Güncelleme Tarihi:

IŞİDin tahrip ettiği o kentte teröre inat konser
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 22:45

Rusya'nın ünlü Mariinsky Tiyatrosu orkestrası, Rus hava yardımlarının da desteğiyle terör örgütü IŞİD'in elinden bir ay önce alınan Palmira'daki amfi tiyatroda klasik müzik konseri verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de konsere telekonferans yöntemiyle bağlandı.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamada Suriye ordusu ve Suriye'de savaşan Rus askerlere desteği göstermek için bunun çok iyi bir yol olduğu belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova'da konserden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kültür ustaları teröristlerle savaşanların yanında durarak desteklerini gösteriyorlar. Bu en büyük takdiri hak ediyor" dedi.   

IŞİDin tahrip ettiği o kentte teröre inat konser

Palmira'nın amfi tiyatrosunda dün saat 17.00'da yapılan konsere "Palmira için dua ile... Müzik antik duvarları yeniden ayağa kaldırıyor" ismi verildi.   

Haberin Devamı

IŞİD, antik kenti elinde tuttuğu dönemde amfi tiyatroyu toplu infazlar için kullanıyordu.   

Teröristlerin bir kısmını yok ettiği Palmira, UNESCO dünya mirasları arasında bulunuyor.    

IŞİDin tahrip ettiği o kentte teröre inat konser

Rusya lideri Putin, Palmira'daki konsere Moskova'dan telekonferansla bağlanarak, izleyicilere cesaretlerinden dolayı teşekkür etti.

IŞİDin tahrip ettiği o kentte teröre inat konser

Rus Mariinsky Tiyatrosu Orkestrası'nın konser verdiği Palmira'da, aynı saatlerde Rusya'dan gelen uzmanlar Suriye ordusu askerlerine mayın temizleme eğitimi veriyordu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!