İran'da seçim günü! Oy verme işlemi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

İranda seçim günü Oy verme işlemi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 11:55

İran, İslami Şura Meclisi ve dini lideri seçme ile denetleme görevi olan Uzmanlar Meclisi seçimleri için bugün sandık başında... İran Dini Lideri Hamaney, oyunu Tahran'da kullanırken halka 'oy kullanın' çağrısında bulundu. Oy verme işleminin yerel saatle 20.00’ye kadar uzatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İran'da halk bugün İslami Şura Meclisi ve dini lideri seçme ile denetleme görevi olan Uzmanlar Meclisi seçimleri için sandık başına gidiyor. Seçmen, yerel saatle 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney de, başkent Tahran'da bulunan İmam Humeyni Hüseyniyesi'nde ilk kez basın mensupları önünde oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Hamaney, İranlıları oy kullanmaya çağırarak, "Aziz milletimiz tüm dünyanın gözünün, bizim üzerimizde olduğunu bilsin. Seçimlere katılım göstererek dostları sevindirin ve düşmanları hayal kırıklığına uğratın. Tüm dünya sizin seçimlerde ne yapacağınızı ve sonuçların ne olacağını görmek istiyor. İran milletine çağrım sabahın ilk saatlerinden itibaren oyunuzu kullanın" ifadelerini kullandı.

İranda seçim günü Oy verme işlemi uzatıldı

OY VERME İŞLEMİ UZATILDI

Yaklaşık 61 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede reformist cephenin boykot çağrıları gölgesinde gerçekleşen seçimlerde halk, Tahran’da bulunan Hüseyniyeyi İrşad Camii’nde kurulan sandıklarda sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve ilk olarak 18.00’da sona ereceği açıklanan oy verme işlemi 20.00’ye uzatıldı.

İran'ın 290 sandalyeli İslami Şura Meclisi için ülke genelinde 15 binden fazla aday yarışırken, dini lideri seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi'ndeki 88 sandalye için ise 144 aday seçimlerde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!