Ä°ran'da Humeyni gözaltıları

Güncelleme Tarihi:

İranda Humeyni gözaltıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 11:32

İran İslam Devrimi’nin 10 yıl önce ölen lideri Ayetullah Humeyni’nin bir fotoğrafının tahrip edilişini gösteren bir video görüntüsünün yayınlamasının ardından tansiyonun yükseldiği ülkede sular durulmuyor. İranlı yetkililer, olaydan sorumlu tuttukları çok sayıda kişiyi tutukladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Ä°ran'da geçtiÄŸimiz hafta Öğrenci Günü etkinlikleri sırasında polis ve muhalefet lideri Mir Hüseyin Musavi yandaÅŸları arasında çıkan çatışmalar, ülkede tansiyonun yükselmesine neden olmuÅŸtu. Â

 

Devlet televizyonun, protesto eylemleri esnasında çekildiği öne sürülen ve Humeyni'nin fotoğrafının tahrip edilişini gösteren video görüntülerini yayınlamasının ardından ise İran'da gerginlik daha artmıştı.

 

Tahran yönetimi fotoğrafı tahrip edenlerin, Musevi taraftarı reformcular olduğunu ileri sürdü. Haziran ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Musevi ise olayın devlet tarafından planlandığını ve amacın reform hareketine karşı alınacak önlemleri artırmak için bahane yaratmak olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

İranlı yetkililerden bugün yapılan bir açıklamada ise olaya karıştığı iddia edilen zanlıların yakalanıp tutuklandığı bildirildi.

Tahran Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi, zanlılarla ilgili bilgi ve belge toplandığını ve bu kiÅŸilerin en kısa sürede adli makamlara sevk edileceÄŸini ifade etti.       Â

Olayın ülke genelinde infiale yol açtığını kaydeden Devletabadi, "İmam'a ihanet edenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını" bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!