Irak’ta can kaybı 200‘ü geçti

Güncelleme Tarihi:

Irak’ta can kaybı  200‘ü geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 22:05

IRAK’ta cumartesiyi pazara bağlayan gece başkent Bağdat’ta düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı en az 213’e çıkarkan ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Haberin Devamı

Önceki akşam, saldırının yaşandığı Karada mahallesine giden Irak Başbakanı Haydar el İbadi ve konvoyu, öfkeli kalabalık tarafından taşlandı. Göstericiler İbadi için ‘Hırsız sloganları’ attı. Irak halkı, yüksek güvenli binalardan ülkeyi yönetmeye çalışırken Başbakan İbadi’nin sokaklarda güvenliği sağlayamamasına öfkeli. Dün saldırının olduğu bölgede bir yandan insanlar elleriyle olası kurbanların kalıntılarını ararken Bağdatlılar tepkilerini dile getiriyordu. Saldırıda apartmanı yerle bir olan Ümmü Alaa isimli kadın, “Allah’a yemin ederim, hükümet başarısızdır” diyordu.

İbadi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada konvoyuna yönelik tepkiyle ilgili, “Üzüntü ve öfkeyle insanların o anki duygularını anlıyorum” dedi.

İbadi, ayrıca çokca eleştirilen bomba dedektörlerinin de hizmetten çekilmesini kararlaştırdı. İngiliz yapımı bu sorunlu bomba dedektörlerinin satın alınmasıyla ilgili soruşturmanın da yeniden açılması talimatı verildi. Güvenlik görevlilerinin iş sırasında cep telefonu kullanması da yasaklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!