Irak'ın Bakuba kentinde Şii bir aileden 12 kişi öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Irakın Bakuba kentinde Şii bir aileden 12 kişi öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 10:32

Bakuba’da aynı aileden 12 kişi öldürüldü. Kerbela'daki patlamada ise 8 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Irak’ın Samarra kentindeki Askeriye türbesine yapılan saldırıdan sonra ülkede Sünni ve Şiiler arasında başlayan çatışmalar dinmiyor. Son iki günde ölenlerin sayısı 200'e ulaştı.

Samarra’da perşembe günü öldürülen El Arabiya televizyonu muhabiri Atvar Behçet için bugün düzenlenen cenaze töreni sırasında, törene katılanlara eşlik eden askeri bir aracın yol kenarına yerleştirilen bombaya çarpması sonucu 2 kişi öldü. Cenaze törenine katılan ve aralarında pek çok gazetecinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi de Ebu Garip semtinde silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Sünni gazeteci Atvar Behçet, Askeriye türbesinin bombalanması olayını izlerken vurulmuştu.

SUNNİ ULEMA BİRLİĞİ BAŞKANI’NIN EVİNE BASKIN

Haberin Devamı

Başkent Bağdat’ta ise silahlı kişilerin Sünni Ulema Birliği Başkanı Haris El Dari’nin evine düzenlediği saldırıda ise Dari’nin 4 ve 15 yaşlarındaki yeğenleri yaralandı. Dari, saldırıdan sonra El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıdan Şii hükümet güçlerini sorumlu tutarak, "Bu, bir tarafın ilan ettiği bir iç savaştır. Bunun arkasında hükümet güçleri vardır. Evimizin önündeki güçler hükümet güçleriydi" dedi.

KERBELA’DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İNFİLAK ETTİ: EN AZ 8 ÖLÜ

Şiilerin kutsal kenti Kerbela’da ise bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu en az 8 kişi ölürken, 31 kişi de yaralandı.  Kerbela Valisi Akil El Gazali saldırının dini bir tören için yemek hazırlandığı sırada düzenlendiğini bildirdi.

BAKUBA’DA Şİİ AİLESİNİN EVİNE SALDIRI: 12 ÖLÜ

Bakuba’da da bir Şii ailesinin evine düzenlenen saldırıda ise 12 kişi hayatını kaybetti. Başkent Bağdat’ta dün Sünni camilerine düzenlenen saldırılardan sonra Şii milislerle çıkan çatışmalarda da 14 polisin öldüğü  bildirildi.

TÜRBE SALDIRISIYLA İLGİLİ OLARAK 6 KİŞİ YAKALANDI

Bu arada Samarra kentinde geçen çarşamba günü Şii türbesine düzenlenen bombalı saldırıya karıştıkları sanılan 6 kişi yakalandı. Irak İçişleri Bakanı Beyan Cabr, şüphelilerin Samarra'da gizlendikleri bir evde yakalandıklarını ve Bağdat'a götürüldüklerini söyledi. Iraklı yetkililer, saldırının düzenlendiği gün, 1 şüphelinin gözaltına alındığını açıklamışlardı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!