Irak’tan Türkiye’ye önemli ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Irak’tan Türkiye’ye önemli ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 17:32

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Irak’ta son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından Ankara’ya gelerek görüşmelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Nuceyfi, yarın Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Iraklı yetkililer Nuceyfi’nin ziyaretinin resmi ziyaret çerçevesinde olmadığını belirterek, programında mevkidaşı Cemil Çiçek’le görüşmenin yer almadığını söyledi.

SUNNİLER ZARAR GÖRMESİN
Nuceyfi’nin ziyaretini sık sık bölge ülkelerine yapılan rutin bir ziyaret olarak nitelendiren diplomatik kaynaklar, ziyaret sırasında iç politika ve ikili ilişkiler konularının ağırlıklı olacağına dikkat çekti. Bir süredir, Felluce ve Ramadi’de Sunnileree karşı yürütülen operasyonların da gündeme gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda Nuceyfi’nin, Erdoğan’a, “El Kaide ve IŞİD’e karşı mücadeleyi destekliyoruz ancak Sunniler zarar görmesin” mesajı vereceği belirtildi. Ankara’dan da Nuceyfi’ye, “Türkiye her zaman Irak halkının terörle mücadelesini destekledi ve destekleyecektir. Mücadele edilirken Sünnilerin zarar görmemesi önemli. Mücadelenin Irak’ta siyasi dengeleri bozucu ya da seçimleri etkileyecek bir etkisi olmamalı” yanıtı verilecek.

Haberin Devamı

PETROL GÜNDEMDE YOK
Nuceyfi’nin ziyareti sırasında Türkiye’nin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile yürürlüğe sokmayı planladığı, ancak Bağdat ve Erbil arasındaki anlaşmazlık nedeniyle resmiyete dökülemeyen petrol anlaşmasının ise ele alınmayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!