İntihar alarmı

Güncelleme Tarihi:

İntihar alarmı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hollanda'nın Scheveningen Cezaevi'ndeki ilk gecesini sakin geçiren Miloseviç'in intihar etmesinden korkuluyor. Bu nedenle en az 10 gün hücrede tutulacak olan Miloseviç'in ruh hali incelenecek.

Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne (USSM) teslim edilerek, Hollanda'daki Scheveningen Cezaevine konulan Slobodan Miloseviç'in intihar etmesinden korkuluyor. Scheveningen Cezaevi yetkilileri, bu yıl başında ‘‘uluslararası adalete teslim olmaktansa kendimi vururum ’’ diyen Miloseviç'in intihar ihtimaline karşı alarma geçti.

Hollandalı cezaevi yetkilileri, intihar olasılığı nedeniyle, Miloseviç'i en az 10 gün hücrede tutacaklar. Böylece, ruh hali psikologlarca incelenecek olan Miloseviç hakkında verilecek rapor doğrultusunda, devrik diktatörün cezaevindeki yaşamıyla ilgili daha isabetli karar verilebilecek.

Miloseviç hakkındaki rapor olumlu olursa, o da diğer mahkumlar gibi hapishanede normal yaşamını sürdürecek. Aksi halde, hücrede 24 saat gözetim altında tutulacak.

Miloseviç'in intihar etme olasılığının gözönüne alınmasının bir diğer nedeni de anne ve babasının art arda kendi yaşamlarına son vermiş olmaları.

İLK GECE SAKİN GEÇTİ

Kendisiyle konuşan yetkililere, cezaevindeki diğer mahkumlardan gelecek olası tehditlerin kendisini hiç korkutmadığını vurgulayan Miloseviç, cezaevinde ilk gecesini sakin geçirdi, ailesi ve avukatlarıyla görüştü. Miloseviç, savunmasını yapabilmek için, bir grup avukata da talimat verdi.

Miloseviç'in avukatı Branimir Gugl, müvekkili Miloseviç'in Uluslararası Mahkeme'yi tanımayacağını, kendisine yöneltilen suçlamaların da temelsiz olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Devrik Sırp lider Miloseviç'in USSM'ye teslimi, Yugoslavya'da siyasi krizin patlak vermesine neden oldu. Karadağlı Yugoslavya Başbakanı Zoran Ziziç, teslim olayını protesto ederek önceki akşam istifa etti.

İstifa eylemiyle birlikte, Yugoslavya hükümeti çökerken, Sırbistan ve Karadağ'da oluşan Yugoslavya Cumhuriyeti'nin de parçalanmanın eşiğine geldi.

Elveda Sırp kardeşlerim

Geçen perşembe günü Belgrad'daki cezaevinden Hollanda'ya gideceğini öğrendiğinde, üzerini değiştirip, dikkatle terliklerini paketleyen Miloseviç, ayrılırken, ‘‘Elveda Sırp kardeşlerim’’ diye mırıldandı. Scheveningen Cezaevi'ne vardığında ise tam bir bitmiş, yenik bir adam görüntüsü veriyordu.

Avukatlarından Branimir Gugl, Miloseviç hakkında şunları söyledi:

‘‘Sayın Miloseviç, Kendisini asla suçlu hissetmiyor. Onun politikası, Sırp halkının çıkarlarını korumaktı. Eline fırsat geçse, aynı şeyi tereddütsüz yine yapacağını söyledi. O, kendisinden çok, ailesi için endişe ediyor. Sürekli onları sakinleştirmeye çalışıyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!