İnşallah Bush’u halk mahkemesine çıkaracağız

Güncelleme Tarihi:

İnşallah Bush’u halk mahkemesine çıkaracağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD Başkanı George Bush’un İran hakkındaki açıklamalarını yanıtlarken, "inşallah, sizi yakın gelecekte halk mahkemesinde yargılayacağız" dedi.

Bakanlar kurulu üyeleriyle gittiği Buşehr’de halka hitap eden Ahmedinecad, "Siyonist kukla rejimini, Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını destekleyen siz, özgürlük ve insan haklarından bahsedemezsiniz" dedi. "Bush’un mahkeme kararıyla başkan seçildiğini" anımsatan Ahmedinecad, "Mahkeme kararıyla seçilen bir kişi, bizi insan haklarını çiğnemekle suçlayamaz. Onların elleri mazlum milletlerin kanına girmiştir. Bugün dünyanın neresinde savaş ve zulüm varsa orada ABD’nin parmağı var" diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve AB ülkelerinin, İran’ın nükleer programına ilişkin son girişimlerine de değinen Ahmedinecad, "kendi bilimadamlarının çabası ve meclisin kararı doğrultusunda, bütün ülkedeki nükleer santrallarda 20 bin megavat elektrik üretimi için çalışmalara devam edeceklerini" vurgulayarak, Buşehr nükleer santralını bu yılın sonunda tamamlayacaklarını da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!