İngiltere'de taht kavgası

Güncelleme Tarihi:

İngilterede taht kavgası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

İngiltere Kraliçesi'nin eşi Prens Philip, saray mensuplarının biyografilerini yazmakla ün kazanan Douglas Keay'a eşinin "tahttan çekilebileceği" yolunda yaptığı açıklamayla şok yarattı.

Prens Philip, "Kraliçe'nin elden ayaktan düşüp, titrek bir ihtiyar haline gelmeden tahttan kendi isteğiyle inebileceğini" ima ederken, 73 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in adına bir açıklama yapan Buckingham Sarayı ise, "böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını" bildirdi.

Prens Philip, "80 yaşında olduğu halde tahtta oturan bir Kraliçe imajının ülkeye bir yarar getirmeyeceğini" belirttiği röportajda, "bir yaştan sonra insanın yetenekleri de köreliyor. Hala ayaktayken gitmek, insanlar size (titrek ihtiyar) demeye başladıktan sonra gitmekten iyidir" dedi.

Prens Philip, röportajı yapan Keay'ın, "ben henüz majestelerinde böyle titrek ihtiyar havası görmüyorum" demesi üzerine, "belki görmüyorsunuz ama bu eninde sonunda kaçınılmaz" diye konuştu.

Bazı basın-yayın organları, bu açıklamaları, Harrods mağazasının sahibi Mısırlı işadamı Muhammed El Fayed'in Prens Philip'e Prenses Diana ve oğlu Dodi'nin ölümüne yol açan kazayla ilgili olarak yönelttiği suçlamayı unutturma ve gündemi değiştirme girişimi olarak yorumladı.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!