İngiltere’de mezarlığa alkol ruhsatı aldılar

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de mezarlığa alkol ruhsatı aldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 13:40

İngiltere’nin Bristol şehri yakınlarında yer alan bir mezarlığa ‘ilk’ kez alkol ruhsatının verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bristol şehri yakınlarında yer alan mezarlıkta, şubat ayı itibarıyla cenazesi olan aileler acılarını bastırmak için mezarlık içinde bulunan bardan içki satın alabilecekler.

İçerisinde krematoryumu da (ölü yakma yeri) bulunan Westerleigh Crematorium adlı mezarlık hizmetleri sunan şirket adına ruhsat başvurusunun, bir avukatlık ofisi tarafından yapıldığı kaydedildi. 

İngiltere’de mezarlığa alkol ruhsatı aldılar


DİN ADAMLARINDAN DESTEK

Bristol bölgesinde bulunan gayrimüslim din adamları uygulamaya destek verdi.

Telegraph'ın haberine göre, Papaz Michael Swain, “Aileler cenaze töreninin ardından toplanacak uygun bir yer olmadığından şikayetçi. İnsanlar böyle durumlarda barlara gitmeyi sevmiyor çünkü bu yerler oldukça küçük’’ dedi.

Ayrıca şirkete ruhsat alma sürecinde yardım eden Avukat Ewen Macgregor, yaptıkları başvurunun daha önce eşi benzeri görülmemiş bir uygulamayı başlatacağını belirterek, alınan alkol ruhsatı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İngiltere’de mezarlığa alkol ruhsatı aldılar


MEZARLIK TÜRLERİ ARASINDA TEK

Westerleigh şirketi adına açıklamada bulunan bir yetkili, “Birçok aile  için cenaze merasimi sonrası etkinlik hizmeti (taziyeleri kabul etme, yakınlarla sohbet etmek vb.) gereklidir. Çoğu kez ailelerin herhangi bir otele ya da bir bara gitmesi her zaman uygun görülmez. İşte başvurumuzu yaparken bizi destekleyen yerel yöneticiler de bu noktada bizle aynı fikirdeydiler” dedi.

İngiltere’de mezarlığa alkol ruhsatı aldılar


Yetkili, basit ve mütevazi cenaze törenleri düzenlemek isteyenler için de, yiyecek ve içecek de sağlanacağını da ifade etti. Mezarlığın türleri arasında alkol satma ruhsatına sahip bar bulunduran ilk mezarlık olma özelliği taşıdığına dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!