İngiltere seçimlerine postacı engeli

Güncelleme Tarihi:

İngiltere seçimlerine postacı engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2001 00:00


Haberin Devamı

Londra metrosunda yapınan ve hayatı felce uğratan grevden sonra postacıların da greve başlamasının, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde postayla kullanılacak oyların ilgili merkezlere sağlıklı ulaşmasını tehlikeye atabileceği belirtildi.

Watford'da başlayan posta dağıtıcıları grevinin dün ülkedeki başkabazı yerlere de sıçraması ve greve katılan postacı sayısının 6 bine ulaşması üzerine hükümet, Kraliyet Posta Servisi'nin yönetimini elindetutan şirkete ''Sorunu oylama tarihine kadar çözün'' uyarısında bulundu.

Consignia adlı şirketin, postaya verilen oy pusulalarının ilgili merkezlere sağlıklı şekilde ulaştırılmasını sağlama konusunda yasal sorumluluğu bulunduğunu hatırlatan hükümet yetkilileri, şirketi şimdiden önlem almaya çağırdılar.

Watford postanesinde çalışma düzeniyle ilgili olarak geçen hafta başlatılan grevin Liverpool, Stockport, Manchester, Chester ve Londra'nın bazı bölgelerine de sıçraması, bu postanelerdeki çalışanların Watford'daki meslektaşlarına destek vermelerine bağlanıyor.

KADIN ADAY AZLIĞI ELEŞTİRİ KONUSU

İngiltere'de 7 Haziran'da yapılacak ve659 milletvekilinin belirleneceği genel seçimde 3 bin adayın yüzde 20'sinden azının kadın olması yoğun şekilde eleştiriliyor.

Aday gösterme süresi dün akşam sona ererken, partiler tarafından aday gösterilenlerin yüzde 20'den de az bölümünün kadın olduğuna dikkati çeken İngiliz basını, partilerin kadın adayların çok azını seçilebilecek sıralara koyduklarına da işaret ediyor. Bunun demokratik sistemde kadınların temsil edilmesini önlediğini belirten The Guardian gazetesi, İşçi Partisi'nin 659 sandalye için sadece 149 kadını aday gösterdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bu sayının diğer partilerde daha da düşük olduğunu belirten gazete, Muhafazakar Parti'nin 94, Liberal Demokrat Parti'nin ise 132 kadın adaya seçim yarışına katılma şansı tanıdığını kaydetti. Haberlere göre, İskoç ve Galler Milliyetçi Partileri ise 22'şer kadın adayla yarışa katılacaklarını açıkladılar.

İngiltere'de siyasi hayatta şanssız bir diğer kesimin ise etnik azınlıklar olduğu belirtiliyor. İşçi Partisi sadece 22 siyah ya da Asyalı adaya listesinde yer verirken, bu sayı Muhafazakarlarda 16, Liberal Demokratlarda ise 25 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!