İngiltere Kraliyet Postası çalışanları yine grevde

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Kraliyet Postası çalışanları yine grevde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 10:46

İngiltere'de posta dağıtımından sorumlu Kraliyet Posta Dairesinin 130 bin çalışanı, işveren ile üyesi bulundukları sendika arasında ücret artışı konusunda anlaşma sağlanamadığı için son 1 ayda ikinci kez 24 saatlik grev uygulamasına başladı.

Haberin Devamı

İletişim Sektörü Sendikası (CWU) yetkilileri, Kraliyet Posta Teşkilatı yönetimine yazılı olarak çağrıda bulunduklarını ve anlaşma arayışlarını sürdürdüklerini bildirdi.

İngiltere Kraliyet Posta Dairesi çalışanları, işveren tarafından kendilerine önerilen 1 yıllık yüzde 2,5'lik artışı reddetmiş ve işverenin modernizasyon planlarına işçi sayısının azaltılacağı kaygısıyla karşı çıkmıştı. İşveren ise modernizasyon çabalarının kaçınılmaz olduğunda ısrar ediyor.

Kurum sözcüsü, işçiler ve bağlı bulundukları sendikayı uzlaşmaz tutum takınmakla suçladı ve müşterilerinin grevden göreceği zararlar yüzünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

CWU, işçilerin talepleri yerine getirilinceye kadar grev uygulamalarının devam edeceğini, işveren sözcüsü ise grev uygulamalarıyla sonuç alınamayacağı uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!