İngiltere kiyameti koparıyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere kiyameti koparıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 17, 2010 11:30

Bir Hamas komutanına Dubai'de düzenlenen suikastte pasaportları kullanılan İngiliz vatandaşları isyanda. Gerçek pasaportlarının ellerinde olduğunu belirten bu kişiler, Mossad'ın niçin kendilerini seçtiğine anlam veremediklerini söylüyor.

Haberin Devamı

BU KARELER HOLLYWOOD FÄ°LMLERÄ°NÄ° ARATMADI

Hamas komutanı Mahmud Abdurrauf el Mabhuh 19 Ocak'ta Dubai'de lüks bir otelde film gibi bir suikasta kurban gitmiÅŸti. Hamas esrarengiz ölümden Ä°srail istihbarat örgütü Mossad'ı sorumlu tutmuÅŸtu. Ancak Dubai polis ÅŸefi Dhahi Halfan Tamim, Ä°srail'le baÄŸlantılı bir ipucuna ulaÅŸamadıklarını açıklamış, suikasta ismi karışan 11 kiÅŸinin Avrupa paraportları taşıdığını belirtmiÅŸti. Â

Dubai polisi, ajanların taşıdığı İrlanda pasaportlarının sahte olma olasılığının yüksek olduğunu, pasaportlarda kullanılan fotoğraflarda gözlük kullanıldığını ve gülerek poz verildiğini ifade etmişti. İngiltere ve İrlanda'da pasaportlarda bu tip fotoğrafların kullanılması yasak.

Dün İngiliz Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, ilk verilere göre suikastte kullanılan İngiliz pasaportlarının da sahte olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Bugün İngiliz Daily Mail gazetesinde çıkan haberde ise pasaportları klonlanan kişiler konuştu. Pasaportları klonlanarak kullanılan İngiliz vatandaşlarından bazıları hayatta değil, ancak bazıları ise pasaportlarının kullanılarak Hamas komutanı Mahmud Abdurrauf el Mabhuh'un öldürüldüğünü gazetelerden öğrenmiş.

İngiltere kiyameti koparıyor
İngiltere kiyameti koparıyor
IT uzmanı Melvyn Mildiner. Pasaportu klonlandı.Sahte pasaportundaki fotoğraf ona ait değil 
HAYATIMDA HİÇ DUBAİ'YE GİTMEDİM

Suikastte pasaportu kullanılan Melvyn Mildiner, Mossad'ın niçin kendisini kurban olarak seçtiğine anlam veremediğini belirterek, hayatından endişe ettiğini söyledi. IT uzmanı olarak çalışan Mildiner, "Pasaporttaki fotoğraf bana ait değil. Benim gerçek pasaportum evimde duruyor. Hayatımda Dubai'ye gitmediğim için pasaportumda Dubai mührü de bulunmuyor" şeklinde konuştu.

TERÖRİST OLDUĞUMU ÇOCUKLARIMDAN ÖĞRENDİM

Yine pasaportu klonlanarak suikastta kullanılan İngiliz vatandaşı 54 yaşındaki Michael Lawrence Barney, "İşten eve döndüm. Çocuklarım bana "Gazeteleri gördün mü?" diye sordu. Başka birisinin fotoğrafı yanında benim ismim yer alıyor ve bir suikast planında yer aldığım belirtiliyordu. Tek kelimeyle şoke oldum" dedi.

Haberin Devamı

Barney şöyle devam etti: "Hemen pasaportumun evde olup olmadığını kontrol ettim. Yerinde duruyordu ama birileri benim ismimi kullanmış ve beni dünyaya terörist olarak ilan etmiÅŸti."Â

Ä°SRAÄ°LLÄ° UZMANIN Ä°DDÄ°ASI

İsrailli bir istihbarat uzmanı ise, söz konusu suikastı Mossad'ın gerçekleştirmediğini iddia etti. İsrailli uzman, Mossad'ın eylemlerinde sahte kimlikleri yerine gerçek kimlikleri kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!