İngiltere ile teröre karşı ortaklık

Güncelleme Tarihi:

İngiltere ile teröre karşı ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 14:21

Gordon Brown'ın davetliği olarak İngiltere'ye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, beraber ortak basın toplantısı düzenlediler.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Brown, şunları söyledi:

PKK terör örgütünün eylemlerini kınıyoruz. Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde devam edeceğiz. Soruna diplomatik çözüm bulmak için devam edeceğiz. Bu anlamda Türk hükümeti ile onlara yardımcı olmaya çalışacağız. İkinci olarak da Türkiye’nin müzakere sürecini destekleyeceklerini söyledik.

8 askerin kaçırılmasını kınıyoruz.

Başbakan Tayip Erdoğan ise şunları söyledi:

İnanıyorum ki ortak bir vizyon çerçevesinde fikirlerimiz ortak bir çerçeve etrafında devam edecek. İngiltere ile ortak stratejik mutabakat belgesi imzaladık. Türk tarafı olarak biz belgede yer alanların uygulanmasının sıkı takipçisi olacağız: sayın Başbakan’la yaptığımız konuyla ilgili olarak terör konusun ağırlıklı konuştuk: Kıbrıs konusunu ele aldık. Uluslar arası konularda ortak fikirlere sahip olmamızın memnuniyetini bir kez daha belirtiyorum.

Haberin Devamı

Terörle mücadele konusunda ise sayın başbakanla paylaştığımız bir durumu anlatmak isteriz. İngiltere terör belasından çok çekmiş ve çeken bir ülke.

Şu an Avrupa ülkelerinden terör örgütüne para aktaranlar var. Bunu belgeleyip ilgili ülkelere rapor halinde verdik. Bu konuda hiç kimse harekete geçmedi. Teröristi yakalayıp ilgili bir ülkeye veren. O ülkenin de teröristi geldiği bölgeye geri gönderdiği uygulamalarla karşı karşıya kaldık.

Bizim bu konuda muhatabımız Irak. Irak'ın kuzeyinde koalisyon güçleri de bulunuyor. Bundan sonrası siyasi ve diplomasinin işlemesi askeri gerekliliğin yerine getirilmesi.

MÜDAHALE HAKKIMIZ VARDIR
K. Irak'a müdahale hakkımız vardır. Artık doğan hukukumuzu vakti saati geldiği zaman kullanacağımız bilmeleri gerekir. Burada halkımızın mutluluğu ülkemizin bölünmez bütünlüğü esastır. Burada atmamız gereken adımları atarız.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!