İngiltere’de kahkaha gazı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de kahkaha gazı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:31

İngiltere’de sokaklarda her hafta binlerce kutu kahkaha gazına el koyduklarını belirten belediye görevlileri, hükümetin, bu ucuz ‘parti uyuşturucusu’nun zararları hakkında halkın bilinçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere ve Galler’de 400 belediyeyi temsil eden Yerel Hükümetler Birliği (LGA) konu ile ilgili yayınladığı açıklamada “Halkın büyük bir kısmının kahkaha gazı olarak bilinen nitröz oksid’in tamamen güvenli ve yasal bir uyuşturucu olduğunu düşünmesi endişe verici” dedi.

Kahkaha gazı satıcılarının kutu ile aldıkları gazı plastik balonları şişirmekte kullandıklarını ve daha sonra bu balonları bar ve gece klüplerinin önünde gençlere 5 sterlinden (yaklaşık 17 TL) sattıklarını belirten yetkililer Londra Hackney belediyesinin Temmuz ayındaki tek bir gecede bin 200 kutudan fazla kahkaha gazına el koyduğunu söyledi.

İngiltere’de kahkaha gazı uyarısı


LGA, kahkaha gazının ülke genelinde yarım milyon genç tarafından bir parti uyuşturucusu olarak kullanıldığını belirtirken, 2006-2012 yılları arasında bu gaz nedeniyle 17 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Uzmanlar nitröz oksid’in yüksek oranda kullanılmasının oksijen eksikliği, tansiyon ve kalp krizlerine neden olabildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!