İngiliz polisi öğrencileri içeriden vuracakmış

Güncelleme Tarihi:

İngiliz polisi öğrencileri içeriden vuracakmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:28

Guardian gazetesi İngiltere'de yaşanan dev bir skandalı ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Gazetenin internet sitesinde yayınlanan gizli kamera görüntülerinde, kimliği belli olmayan bir polis memurunun, genç bir aktiviste para karşılığı muhbir olmayı teklif ederek, siyasi gösterilere katılan Cambridge Üniversitesi öğrencileri hakkında bilgi almaya çalıştığı görüldü.

Polis memurunun, adının açıklanmasını istemeyen aktivistten protestolara katılan öğrencilerin isimlerini ve kullandıkları taşıtları öğrenmesini istediği ortaya çıktı.

Polis, 20'li yaşlarındaki aktiviste ayrıca protesto liderlerinin Facebook sayfalarını kontrol ederek nerede ne zaman gösteriler olduğunu bildirmesini teklif etti.

Cambridgeshire polisi yaptıklarının yasal olduğunu savunurken Cambridge Üniversitesi Öğrenci Birliği, üyelerinin polis merceği altında olmasının absürt olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ÜZERİNE GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ
Haberi yapan Guardian muhabiri Rob Evans, aktivistle polis memuru arasında Ekim ayı içinde iki görüşme gerçekleştiğini belirtti. Öğrenci olmayan ancak yıllardır Cambridge'de yaşayan ve üniversitede okuyan çok sayıda arkadaşı bulunan genç aktivist, bu görüşmelerden birine gizli kamera ile giderek, polisle aralarında geçen diyaloğu kaydetti.

Geçmişte çevreci protesto eylemlerine katıldığı için üç kez tutuklanıp serbest bırakılan gençle polisin temasa geçtiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!