İngiliz gazeteci Kraliyet Sarayı'na sızdı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz gazeteci Kraliyet Sarayına sızdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2003 11:09

Daily Mirror gazetesinin muhabiri sahte referans belgeleriyle Buckingham Sarayı'nda işe girdi ve Başkan Bush'un Saray'a gelişini yakından izledi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin bulvar gazetelerinden Daily Mirror'ın muhabiri Ryan Perry, dünyanın en iyi korunan yerlerinden biri olan İngiliz Kraliyet Sarayı'na girmeyi başardı. Perry, düzenlediği sahte belgelerle işe alındı ve iki aydır Buckingham Sarayı'nda çalışıyor.

Perry, üst düzey güvenlik önlemleri alınmasına rağmen dün de ABD Başkanı Bush'un saraya gelişini ve ağırlanışını izledi. Gazete, Perry'nin "eğer Kraliyet Ailesi'nin bir üyesine ya da Başkan Bush'a suikast düzenlemek isteyen bir terörist olsaydım hiçkimse beni durduramazdı" sözlerini aktarmış sayfalarına.

Kraliçe'nin yemek masasına ve kahvaltı tepsisine doğrudan ulaşabildiğini belirten Perry, Saray'a gelişinin hemen öncesinde ABD Başkanı Bush'a sunulmak üzere çikolata ve meyve tabaklarını da kendisinin hazırladığını öne sürüyor. Başkan Bush ve eşinin kalacağı odalara girip çıkabilen muhabir bu odaların fotoğraflarını da çekmiş.

Ryan Perry, işe başvururken verdiği referansların incelenmediğini hatta bu referans mektuplarından birisini, düzenli gittiği bardaki bir arkadaşının yazdığını anlatmış. Daily Mirror'ın haberi, Ryan Perry'nin Buckingham Sarayı'ndaki görevinden istifa ettiğini de belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!