İncirlik Üssü’nde pist genişletiliyor

Güncelleme Tarihi:

İncirlik Üssü’nde pist genişletiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Irak'a yapacağı müdahalede İncirlik Hava Üssü'nün kullanıp kullanmayacağı tartışmaları devam ederken, üste yoğun hafriyat çalışması başladı. İncirlik'teki bu çalışmayla, uçakların piste çıkmadan önce bekledikleri alanının genişletildiği, bu sayede daha fazla uçağın kalkışa hazır halde tutulabileceği belirtildi. İncirlik Üssü'nde ‘T’ şeklinde olan ve uçakların çift yönlü inip kalkışını sağlayan pist yanında, geçen perşembe günü hafriyat çalışması başlatıldı. İki kepçenin kazdığı toprak, 15- 20 kamyon tarafından sürekli İncirlik dışına taşınırken, üsse ikinci pistin yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak çalışmanın, uçakların piste çıkmadan önce bekletildiği alanın genişletilmesiyle sınırlı olduğu belirtildi. Bu konuda açıklama yapmaktan kaçınan İncirlik Üssü yetkilileri, tesislerde ayrıca pis su arıtma inşaatının sürdüğünü, kamyon trafiğindeki yoğunluğun bundan kaynaklandığını söylemekle yetindi.

TATİL GÜNÜ 23 SORTİ

İncirlik'teki hareketlilik pazar olmasına karşın dün de sürdü. Üsten sabah saat 06.30'dan itibaren Keşif Güç'e ait 12 F- 16, 6 F-15, 1 Awacs erken uyarı uçağı, 1 EA-6B Prowler keşif uçağı, 2 KC- 135 tanker uçak ve bir personel uçağı havalandı.

Kuzey Irak'a uçuşa yasak bölgeyi denetleyip, rutin görevlerini yerine getirdikleri bildirilen uçaklar, saat 13.00'den itibaren İncirlik'e dönmeye başladı. Uçakların dönüşü saat 15.30'da tamamlandı. Savaş uçaklarının bombalarıyla birlikte geri döndüğü gözlendi. Hafta sonu olmasına rağmen üsteki hangarların büyük bir kısmının da açık olduğu ve çalışmaların sürdüğü dikkat çekti.

Amerikan Washington Post Gazetesi, Irak'ın kimyasal ve biyolojik silah başlıklarıyla atabildiği Scud ve El-Hüseyin füzelerinin menzilini gösteren bir harita yayınladı. Bu haritaya göre Türkiye, her iki füzenin de atış menzili içinde bulunuyor. Irak'ın, elinde kimyasal silah bulunmadığında ısrar etmesine rağmen, ABD Savunma Bakanı William Cohen dün Münih'te yaptığı konuşmada, ‘‘Irak sürekli yalan söylüyor. Elimizde istihbarat fotoğrafları var. Bu resimlere göre BM heyetinin denetlediği yerler, daha önceden Irak birlikleri tarafından boşaltılıyor. Irak'ın elinde 8 ton öldürücü anthrax gazıyla 3.9 ton VX sinir gazı var. Anthrax gazı yüklü başlıkları çoktan Irak füzelerine takıldı’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!