İmha edildi

Güncelleme Tarihi:

İmha edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 23:07

KARAKOZAK’taki Süleyman Şah naaşı, 3 sanduka, Türk bayrağı ve kutsal emanetler alındıktan sonra türbe ve karakol binası patlayıcılarla kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın da operasyonla ilgili yazılı açıklamasında, “Geride değerli emanet bırakılmamıştır” denildi.

İmha edildi
Saat saat operasyon


Bunun, türbe mevcut durumuyla bırakıldığında, daha sonra IŞİD tarafından imha edilip Türkiye’ye karşı propaganda aracı olarak kullanılmasını önlemek amacıyla yapıldığı belirtildi.

OPERASYONDAN BİRBİRİNDEN ÇARPICI KARELER



IŞİD UYARILMIŞTI

Operasyon öncesi MİT de bölgedeki IŞİD unsurlarıyla yerel kaynaklar üzerinden irtibata geçerek, örgüte, “Türk askerine karşı bir tutum takınılması halinde buna misliyle karşılık verileceği” uyarısını iletti. PYD ve diğer Kürt gruplara da operasyonun tamamen Süleyman Şah Karakolu’ndaki askerlerin tahliyesi için yapıldığı belirtildi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne de benzer doğrultuda mesaj iletildi.

SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU’NUN 94 YILLIK TARİHİ



YOLLARI TAHRİP ETTİLER

Operasyonunun, planlandığı süre olan 3 saatten uzun sürmesinin nedeninin IŞİD’in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı bildirildi. İlk etapta 3 saat içerisinde bitmesi hedeflenen operasyonun başlatılması üzerine harekete geçen askeri konvoyun geçiş yollarının, IŞİD militanları tarafından patlayıcılar ile tahrip edilerek geçişin engellenmek istendiği ortaya çıktı. Sınırı geçen birliklerin 35 kilometre uzaklıkta olan ve paletli araçların hız yapamaması nedeniyle ortalama 1 saatte ulaşılması hedeflenen bölgeye yaklaştıkça, yolların tahrip edildiğini belirledi. Asfalt yolların yanı sıra toprak olan tali yolların da aynı şekilde tahrip edildiği belirlenince konvoyun en önünde bulunan tankların önünde ‘bıçak’ adı verilen küreme parçası ile yollar geçişe uygun hale getirildi ve gece yarısı türbeye ulaşılabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!