İlk uzay oteli 2012'de açılacak

Güncelleme Tarihi:

İlk uzay oteli 2012de açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 00:00

İlk uzay oteli, 2012 yılında müşterilerini konuk etmeyi hedefliyor. Yetkililer 15 sene içinde insanların hafta sonu tatili için uzaya gidebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

İŞTE İLGİNÇ PROJEDEN GÖRÜNTÜLER

 

Barcelonalı mimarlar “The Galactic Suite Space Resort” isimli otelde konaklamak için müşterilerinden üç gece için üç milyon euro (4.4 milyar dolar) istiyor.  

 

Projeye göre, uzayda üç gece tatil yapacak müşterilere ilk olarak tropik bir adada 12 günlük eğitim verilecek. Bir günlük süre içinde güneşin doğuşuna 15 defa tanık olacak olan müşteriler dünyanın etrafında her 80 dakikada bir tur atacaklar. Giydikleri cırt cırtlı kıyafetler sayesinde bölmeleri arasında emekleyerek hareket edebilecek ve “Örümcek Adam” gibi duvarlara tutunabilecekler.

 

Haberin Devamı

Galactic Suite Ltd. şirketinin eski bir uzay havacılık mühendisi olan CEO’su Xaiver Claramunt, gerçekleştirilecek olan proje ile uzay sanayisinin önünün açılacağını ve yakın gelecekte uzay turizminin gelişeceğine inandığını söyledi.

 

UZAYDA HAFTA SONU TATİLİ

Claramunt, “15 sene içinde çocuklarınızın hafta sonunu uzayda tatil yaparak geçirebileceğini düşünün” derken, uzay turizmine yönelik inşa edilecek olan ilk tesis Spaceport Amerika, ABD’nin New Mexico eyaletinde yükselmeye başladı.

 

Galactic Suite müşterilerini, Rus yapımı roketlerle atmosferin 450 km üzerinde saatte 30 bin km hızla hareket eden kapsüllere yollayacak.

 

Claramunt, şu ana kadar 43 kişinin rezervasyon yaptırdığını söyledi.

 

Diğer bir uzay turizmi şirketi olan İngiliz Virgin Galactic, yörüngedeki üslere yollayacağı müşterilerden her sefer için 200 bin dolar alacak.

 

Virgin Galactic şirketi de şu ana kadar 300 kişinin rezervasyon yaptırdığını belirtti.

 

Haberin Devamı

Öte yandan henüz tamamlanması bile kesin olmayan milyarlarca dolarlık proje eleştirilere de maruz kaldı.

 

Bazı uzmanlar projeyi mantıksız bulduklarını söyleyerek, yapılan çalışmaların projenin küresel ekonomik krizin yaşandığı bir döneme denk gelmesinin büyük bir handikap olduğunu belirttiler ve projenin gerçekleşmesi için çok yüksek miktarda para gerektiğini bildirdiler.

 

Claramunt ise şimdiden uzay turizmine hevesi olan bir bağış severden 3 milyar dolarlık bir bağış aldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!