İlaç niyetine Star Wars

Güncelleme Tarihi:

İlaç niyetine Star Wars
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘STAR Wars’ (Yıldız Savaşları) filmleri, tasayı, üzüntüyü ve depresyonu unutturarak, sinemaseverleri psikolojik olarak rahatlattıyormuş.

California'daki ‘Psikolojik Büyüme ve Gelişme Merkezi’nden Dr Robert Amstadter, Star Wars dizisinin, depresyonda olan insanlar için ‘bir tonik’ gibi geldiğini söyledi.

UCLA'dan Profesör Gary Emery de, Star Wars filmlerinin, insan ruhunu olumlu etkilediğini kaydederek, ‘günlük keşmekeş ve stresli yaşam ile dünya sorunlarından kaçmanın güzel bir yolu’ diye konuştu.

Bu uzmanlara göre, yönetmen George Lucas'ın dev bilimkurgu dizisi, insanların ruhunu şu nedenlerden dolayı olumlu etkiliyor:

1- Zaman zaman kahramanlar geri adım atmak zorunda kalsalar da, sonuçta ‘iyi olan’ mutlaka kazanıyor. İyinin kazanması ve zaferi, insan ruhunu çok rahatlatıyor.

2- Dizinin yeni bir filminin daha ekranlara yansıyacağını bilmek, heyecanla ileriye bakacak bir neden oluşturuyor. Halen ABD'de dizinin dördüncü filmi olan ‘Star Wars Episode I: The Phantom Menace’ gösterimde. Çeşitli iddialara göre, ‘Episode II’de Leonardo DiCaprio oynayacak.

3- Mağdur olanın kazanması ve çok güçlü bir Şeytan İmparatorluğu'nu yenmesi, insanların ezilmişlik ve güçsüzlük duygularını okşuyor. Çünkü, insanların önemli bir bölümü kendisini ‘mağdur’ olarak görüyor.

4- Star Wars filmlerinde güzel görünümlü ve çekici olmak çok önemli değil. Uzayın garip yaratıkları, örneğin uzun kulaklı tuhaf Jar Jar Binks ya da kıllı Chewbacca ‘çok saygıdeğer kişilikler’ olabiliyor.

5- Star Wars, ‘umudunu asla yitirme’ mesajını veriyor. Han Solo ya da Qui-Gon Jin olsun, biliyorsunuz ki sonuçta kurtarılacaklar. Ortaya ya Luke Skywalker ya da Anakin Skywalker çıkacak ve onları kurtaracak.

6- Dizi aile bağlarını güçlendirici etki yapıyor. Şeytan'ın ta kendisi olan Darth Vader bile, Kötülükler İmparatorluğu'nun emrine karşı çıkarak, oğlu Luke Skywalker'i öldürmeyi reddediyor.

REKOR KIRIYOR

ABD'de vizyona girdiği 19 Mayıs günü 28,5 milyon dolar gişe hasılatıyla ‘ilk gün’ rekoru kıran son Star Wars filmi, bugün (1 Haziran Salı) itibarıyla 200 milyon dolar noktasına ulaşırsa yeni bir rekor kıracak.

Böylece, son Star Wars filmi, ‘Independence Day’ (Bağımsızlık Günü) filminin 21 günde kırdığı rekora, 12 günde ulaşmış olacak.

2,970 sinemada gösterilen ‘Star Wars Episode I: The Phantom Menace’, son üç günde 49 milyon dolar gişe geliriyle, ilk on filmin ilk sırasında yer aldı. İkinci sıraya 22.8 milyon dolar hasılatla romantik komedi ‘Notting Hill’, üçüncü sıraya da 10 milyon dolar gişe geliriyle ‘The Mumy’ yerleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!