İki olay yerinde de aynı ‘metre’ mi kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

İki olay yerinde de aynı ‘metre’ mi kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 16:03

Almanya'da dokuz yaşında kaybolan kız çocuğu Peggy’nin kemikleri yanında bulunan, neonazi terör örgütü NSU elebaşı Uwe Böhnhardt’ın parmak izi henüz tam aydınlatılamadı. Şimdi parmak izinin, iki olay yerinde de kullanılan metreden bulaşmış olabileceği araştırılıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en esrarengiz cinayeti Peggy olayında NSU parmağı var mı? Dokuz yaşında kaybolan Peggy’nin 15 yıl aradan sonra, bu sene bir ormanda bulunan kemikleri yanındaki kumaş parçasında adli tıp, neonazi terör örgütü NSU elebaşı Uwe Böhnhardt’ın parmak izlerini buldu. Bunun üzerine "Peggy’yi de NSU mu öldürdü?" sorusu gündeme geldi. Federal Asayiş Şubesi (BKA) Uwe Böhnhardt’ın parmak izinin bulunmasının tesadüf olup olmadığını araştırıyor.

SPIEGEL ONLINE’IN İDDİASI

Spiegel Online’ın haberine göre BKA, parmak izinin olay yerinde ölçüm yapmak için kullanılan metreden bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Peggy’nin kemiklerinin bulunduğu yer ve NSU tetikçisi Uwe Böhnhardt’ın cesedinin bulunduğu yerde çekilen fotoğrafları inceleyen BKA, iki yerde de aynı metreyle ölçüm yapılmış olmasından kuşkulanıyor. Ancak bunun tamamıyla açıklık kazanmadığı, incelemenin sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!