İki kardeşi Irak’ta ölen Amerikalı er ülkesine döndü

Güncelleme Tarihi:

İki kardeşi Irak’ta ölen Amerikalı er ülkesine döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 00:00

Californialı Hubbard ailesi Irak savaşında iki oğullarını da kaybedince, üçüncü oğul terhis edilerek eve gönderildi.

KENDİSİ gibi Irak’ta görev yapan iki kardeşi çatışmada can veren Jason Hubbard (31) adlı Amerikalı asker, ABD ordusunun "sağ kalan tek kardeş" kuralı çerçevesinde önceki gün terhis edilerek ülkesine döndü.

Irak’a gönderilen kardeşi Jared’in 2004 yılında, henüz 22 yaşındayken yol kenarına konan bir bombanın patlaması sonucu can vermesi üzerine suçluluk hissederek bir yıl sonra orduya katılan Jason Hubbard, ikinci kardeşi Nathan’ı da çarşamba günü kaybetti.

21 yaşındaki Nathan’ın, Kuzey Irak’ta arızalanarak düşen Black Hawk helikopterinde ölen 14 Amerikalı piyadeden biri olduğu açıklandı. Jason Hubbard, Jared’in ölmesinin ardından küçük kardeşi Nathan ile birlikte onun anısını yaşatmak üzere Irak’ta kalma sözü vermişti. Jason Hubbard’ın Irak’a gitmekteki bir amacının da, sağ kalan kardeşini korumak olduğu belirtildi.

KORKMUYORUZ DEMİŞLERDİ

California’nın Clovis şehrinde oturan anne Peggy Hubbard, ilk oğlunu kaybettikten sonra, Irak’ta kalan diğer iki oğlunun fotoğrafıyla kameralara poz vermişti. Çarşamba günü ölen Nathan da, üç yıl önce ağabeyini kaybedince, "Ölmekten korkmuyoruz. İnsanlar yaralanacak ve ölecek. Biz hayatımıza devam edeceğiz" demişti.

Jason Hubbard’ın iki kardeşini savaşta kaybedip ordu politikası gereği hemen terhis edilerek ülkesine dönmesi, beş dalda Oscar ödülü kazanan Er Ryan’ı Kurtarmak filmini hatırlattı. Tom Hanks’in başrolü oynadığı 1998 yapımı filmde, Ryan ailesinin savaşa giden dört oğlundan üçünün birkaç gün arayla ölümü ertesinde, Fransa’daki düşman hatları gerisinde sağ kalan sonuncusunu kurtarmak ve ABD’ye geri getirmek üzere düzenlenen askeri harekat konu ediliyordu.
/images/100/0x0/55eb1100f018fbb8f8a8d98d


Kardeşi ölümünü gördü

Geçen çarşamba günü düşen Black Hawk da ölen 14 asker arasında Nathan Hubbard da bulunuyordu. Kardeşi Jason ise diğer helikopterdeydi. Nathan’ın cenazesi için ülkesine dönen "sağ kalan tek kardeş" Jason artık cepheye gitmeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!