İki etkili senatör Clinton'un kınama alması için çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

İki etkili senatör Clintonun kınama alması için çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, hakkındaki azil sürecinin Senato aşamasında Temsilciler Meclisi'ne nazaran ‘biraz daha şanslı’ görülüyor. Senato'nun en saygın üyeleri olarak tanınan Robert Byrd ve Patrick Moynihan'ın bir kınama cezası konusunda çalıştıkları ve nabız yokladıkları bildirildi.

Senato'da büyük prestije sahip iki kıdemli üyesi, aylar alabilecek ve ülkenin yasama ve yürütme organlarını çalışmaz hale getirebilecek bir mahkeme süreci yerine, Başkan Clinton hakkında bir kınama cezası verilmesinin, ‘ülke çıkarları açısından daha yararlı olacağı’ düşüncesinde oldukları ifade edildi.

Beyaz Saray'ın Senato'yu etkilemeye çalışmasını istemedikleri belirtilen iki senatörün, kınama cezası konusunda siyasi parti üyeleri arasında bir uzlaşma sağlanmasını uygun buldukları ifade edildi. Temsilciler Meclisi'nde bir uzlaşma sağlanamamış, kınama cezası önerisi çoğunluktaki Cumhuriyetçi Parti üyelerince gündeme bile alınmamıştı.

Senato'da, Clinton'un rakibi olan Cumhuriyetçi Parti'nin 55, Demokrat Parti'nin ise 45 üyesi bulunuyor. Clinton'ın görevinden alınması için 67 üyenin oyu gerekiyor. Bu da, Bill Clinton'ın Demokrat Partisinden 12 üyenin, Cumhuriyetçiler ile birlikte oy kullanmasını gerektiriyor. Böyle bir sonuç beklenmezken, ‘en kısa ve en etkili seçenek’ olarak kınama cezası gösteriliyor.

Byrd ve Moynihan nasıl bir kınama cezası düşündükleri konusunda bir açıklık getirmediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!