IBM'den virüs yokedici

Güncelleme Tarihi:

IBMden virüs yokedici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bilgisayarda virüs savaşları kızışıyor. Kompütür devi IBM, yeni virüsleri birkaç dakika içinde yok eden yeni bir yazılım programı geliştirdi.

California Üniversitesi'nin eski fizikçilerinden Dr. Steve White önderliğinde geliştirilen program tıpkı insanın bağışıklık sistemi gibi işliyor. Yazılım programı, virüs tehlikesine karşı sürekli bilgisayarı tarayarak, şüpheli bir durum tesbit ettiğinde, otomatik olarak virüs kuşkusu yaratan bu programı başka bir makinaya kopyalıyor.

Bu makinada bilgileri IBM'e bağlı virüsleri analiz eden ana bilgisayara aktarıyor. Birkaç saniye içinde bilgisayar, şüpheli dataları araştırarak teşhis koyuyor. Eğer virüs bildik bir virüs ise hemen anti-virüs programları devreye girerek bilgisayarda görünen dijital parazitleri yok ediyor.

Fakat virüs, tanıdık bir virüs değilse, bu yazılım programı, bu yeni virüse hemen bir anti-virüs programı geliştiriyor ve sorunlu PC'ye gönderiyor. Bu PC de anti-virüs programını aynı networkte veya iletişim ağında bulunan diğer bilgisayarlara kopyalarak, virüsün öteki makinalara zarar verme riskini ortadan kaldırıyor.

İki hafta önce San Francisco'da yapılan Virüs Bülteni Konferansı'nda tanıtılan anti-virüs programı, dünyanın bir numaralı satranç ustası Garry Kasparov'u yenen Deep Blue bilgisayar programını yaratan ekip tarafından geliştirildi. ‘‘Dünyada ilk kez virüslerden daha hızlı hareket eden anti-virüs sistemi geliştirdik’’ diyen Dr Steve White, yeni programın bir yıl içinde piyasaya çıkacağını kaydediyor.

Anti-virüs arşivlerinde 14 bin kayıtlı virüs bulunduğunu belirten White, bu koleksiyona her gün altı ila sekiz arasında yeni virüsün katıldığını söylüyor. Bilgisayar ekranında dijital parazitler yaratan, dosyaları kullanıcıya kilitleyen veya kompütürün hafızasını silen virüsler de bir çeşit yazılım programı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!