Hüseyin, üçüzünü korumak için kendisini feda etmiş

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin, üçüzünü korumak için kendisini feda etmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 15:42

Münih katliamının kurbanlarından Batı Trakya Türkü 17 yaşındaki Hüseyin Dayıcık, memleketi Gümülcine’yi acıya boğdu. Yunanistan Başbakanı Çipras ile Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Dayıcık ailesine başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Hüseyin, üçüzünü korumak için kendisini feda etmiş

Hüseyin’in babası Süleyman Dayıcık, oğlunun ölüm haberini alınca kalp krizi geçirdi. Süleyman Dayıcık, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınarak hayata döndürüldü. Bu zor günülerinde Dayıcık Ailesi’nin yanında olmak için Batı Trakya’dan bazı akrabalarının Münih’e geldi.

Ailenin yakınları, Münih’teki katliamda can veren Hüseyin’in üçüz kardeşlerinden biri olan Gülfer’i korumak için kendini feda ettiğini söyledi. Hüseyin’in cenazesi Almanya’daki işlemlerin tamamlanmasının ardından çarşamba ya da perşembe günü Yunanistan’a götürülüp, babasının köyü Karacaoğlan’da toprağa verilecek.

TWITTER’DAN DUYURDU

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Münih’teki saldırıda Yunanistan vatandaşı Hüseyin Dayıcık’ın da öldüğünü ifade etti ve başsağlığı diledi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında bir ‘Yunan vatandaşının da bulunduğu’ belirtilerek ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!