Hücumbotla gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Hücumbotla gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2006 00:00

Deniz Kuvvetleri’nin personel nakliye gemisi TCG İskenderun, 700 Türk vatandaşının toplu tahliyesini gerçekleştirmek için İskenderun’dan Lübnan’a gidiyor. Gemiye yolculuk ve dönüş sırasında hafif silahlarla donatılmış iki hücumbot iskele ve sancaktan eşlik edecek.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Lübnan’a yönelik operasyonu 11’inci gününü geride bırakırken, Mehmetçik, savaşın başlamasından bu yana yarın ilk kez bölgeye hareket edecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı ve personel nakliye gemisi TCG İskenderun, 700 Türk vatandaşının toplu tahliyesini gerçekleştirmek için yarın saat 09.00’da İskenderun Limanı’ndan Lübnan’a hareket edecek. 11 Subay, 39 Astsubay, 36 Erin görev yaptığı İskenderun gemisine Lübnan’a yapacağı yolculuk ve Türkiye’ye dönüşü sırasında, Deniz Kuvvetleri’ne bağlı, hafif silahlarla donatılmış iki hücumbot iskele ve sancak (sol ve sağ) açığında eşlik edecek. Toplam yolcu kapasitesi 1500 olan İskenderun gemisinin, Türk vatandaşlarının yanı sıra bazı diğer ülke vatandaşlarını da alarak Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.

SALI DÖNECEK

Haberin Devamı

İsrail, Lübnan’ı denizden de abluka altına aldığı için İskenderun gemisinin Beyrut Limanı’na sorunsuz giriş yapması için

/images/100/0x0/55eac662f018fbb8f895e7b2
İsrail makamları ile yürütülen çalışmalar sonuçlandı. Gemi yolcu alımı sırasında İsrail birlikleri tarafından koruma altında tutulacak. İskenderun Gemisi’nin Beyrut’a 8 saatte ulaşması öngörülüyor. Geminin, Türkiye’ye salı günü geç saatlerde dönmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı, yabancıların tahliyesi için Mersin’de koordinasyon merkezi kurdu. Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Daire Başkanı Murat Özçelik, diğer ülke yetkilileriyle irtibat sağlıyor.

AZİZ ARADI

 Pakistan Devlet Başkanı Şevket Aziz de Lübnan’daki gelişmeleri değerlendirmek için Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı aradı. Aziz ve Erdoğan, iki ülkenin sorunun çözümüne yönelik diplomatik çabaları konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Eski yolcu gemisi

’İskenderun’, yıllarca Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait yolcu gemisi olarak hizmet verdi.. Gemi, 2002 yılında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bedelsiz olarak, Türk Deniz Kuvvetleri’ne verildi. İskenderun Gemisi, deniz kuvvetleri askerlerinin toplu nakilleri ile yine Deniz Harp Akademisi öğrencilerinin mesleki bilgilerini artırmak ve uygulamalı eğitim yapılması amacıyla düzenlenen ’’Kurmay Gezi’’ kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!