HRW: Kana'da sivil ölümünden İsrail sorumlu

Güncelleme Tarihi:

HRW: Kanada sivil ölümünden İsrail sorumlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 13:00

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Lübnan'ın Kana kasabasındaki 50'den fazla sivilin ölümünün tüm sorumluluğunu İsrail ordusunun taşıdığını, ancak Hizbullah'ın da İsrail'deki sivillere roket saldırısı düzenlemekle savaş suçu işlediğini belirtti.

Haberin Devamı

Merkezi New York'ta bulunan örgütün bildirisinde, Kana bombardımanının, “İsrail ordusunun güney Lübnan'ı özgür atış bölgesi yaptığı izlenimi verdiği” kaydedildi.

“İsrail ordusu, hala bölgede bulunan herhangi birini saldırı düzenleyebilecek bir militan olarak kabul ediyormuş gibi görünüyor” denilen bildiride, militanlarla sivil halk arasında ayrım yapılmayışının ve bunun yinelenmesinin savaş suçu olduğu vurgulandı.

Bildiride, güney Lübnan'daki köylerde on binlerce sivilin bulunduğu, bu insanların büyük çoğunluğunun, yolların tahrip olması, yakıt yokluğu, taksi fiyatları, hasta yakınlarının bulunması veya devam eden İsrail saldırıları gibi nedenler yüzünden bu bölgeden kaçamadığına dikkat çekildi. Örgütün bildirisinde, Hizbullah'ın da İsrail halkına karşı roket saldırıları düzenlediğini, “uluslararası insan haklarının ciddi ihlali olan bu eylemlerin de savaş suçu olduğu” belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!