Hoon: Türkiye 301. maddeyi değiştirmeli ya da kaldırmalı

Güncelleme Tarihi:

Hoon: Türkiye 301. maddeyi değiştirmeli ya da kaldırmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 14:26

İngiltere'nin Avrupa İşleri Bakanı Geoff Hoon, Türkiye'nin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesini değiştirmesi ya da kaldırması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hoon, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonunda yaptığı konuşmada, stratejik önemi açısından AB'nin en az diğer ülkeler kadar Türkiye'yi de bünyesine alması gerektiğini vurguladı.

“Gerçekte Türkiye'nin stratejik önemi, muhtemelen (AB'nin üye yaptığı) diğer ülkelerden daha fazla” diyen Hoon şunları kaydetti:

“Terörizmle, organize suçlarla, yasa dışı göçle ve her türlü kaçakçılıkla mücadelede Türkiye, bizimle çalışarak gerçek başarı elde edebileceğini gösterdi. Belkide en önemlisi, bazıları kaçınılmaz medeniyetler çatışması fikriyle oyalanırken, (Türkiye'nin üyeliği) Avrupa değerlerinin Müslüman değerleri olabileceğinin açık ve güçlü sembolü olacaktır.”

Türkiye'nin AB yolculuğunda hala çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğunu anlatan Hoon, “Türkiye'nin önündeki zorluk, ifade özgürlüğü gibi endişe yaratmaya devam eden konuları çözmesidir. Burada AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in (301. madde değiştirilmeli ya da kaldırılmalı) görüşünü kuvvetle destekliyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!