Hollande ve Obama Yunanistan krizini görüştü

Güncelleme Tarihi:

Hollande ve Obama Yunanistan krizini görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 19:35

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama, mali kriz içindeki Yunanistan'a yapılacak yardım konusunda bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı


İki lider, Yunanistan hükümetinin referandum kararı sonrası kreditörlerle kesilen görüşmelerin tekrar başlatılarak, en kısa zamanda bir çözüme ulaştırılması konusunda birlikte çaba gösterecek.


Obama, Pazar günü Almanya Başbakanı Angele Merkel ile Yunanistan'ın avro bölgesinde kalması konusunda bir telefon görüşmesi yapmıştı.


Hollande, Yunanistan ile AB arasındaki krizi ele almak için bugün Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlemişti.


Toplantını ardından konuşan Hollande, Yunan hükümetinin, Yunanistan'ı kurtarma paketini halk oylamasına götürme kararını "kendi tercihleri" olarak nitelemiş ve "Yunan halkının geleceği konusunda karar vereceğini" söylemişti.


Hollande, Yunanistan'ın müzakereleri durdurma kararını üzüntüyle karşıladıklarının altını çizerek, hala müzakereler için şans olduğuna işaret etmişti.

Haberin Devamı


Müzakerelerin tamamen kapanması için sadece birkaç saatin kaldığına dikkati çeken Hollande, "Fransa, müzakerelerin devam etmesi için bugün de yarın da daima hazır olacak. Anlaşma umudu bugün hala var" ifadelerini kullanmıştı.


Yunanistan hükümeti, kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da halk oylamasına sunma kararı almıştı.


Bu karara karşılık Avro Bölgesi maliye bakanları da bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ı kurtarma programını uzatmayı reddetti.


Yunanistan'da bugün, sermaye aktarımının kontrol edilmesi amacıyla tüm bankalar ve ülke borsası kapalı.


Yunanistan'ın yarın IMF'ye 1,6 milyar avro ödemesi gerekiyor. Yeni kredi gelmediği takdirde Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkma ihtimali bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!