Hollande, bugün Washington'da

Güncelleme Tarihi:

Hollande, bugün Washingtonda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 09:12

FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ABD’ye beklenen devlet ziyareti bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Gazeteci Valerie Trierweiler (48) ile birlikteyken aktris Julie Gayet (41) ile gizli aşk yaşadığı ortaya çıkan Hollande, gezisine yalnız gitti. Oysa Beyaz Saray ziyareti Hollande, Trierweiler ile birlikteyken hazırlanmış, davetiyeler ona göre basılmıştı.

New York Times Gazetesi’ne göre Hollande’ın, gazeteci hayat arkadaşından ayrıldığını açıklaması nedeniyle Beyaz Saray’da verilmesi planlanan resepsiyon ile ilgili hazırlanan ve Trierweiler’ın adı geçen davetiyelerin imha edilmesi gerekti. Yaklaşık 300 davetiye çöpe atıldı.

ABD Yönetimi, çok özel müttefiklerine üst düzey protokol uygulayıp, devlet resepsiyonu veriyor. Konuk devlet adamları, genelde bu davete eşleriyle katılıyor. Hollande, protokol kurallarını ihlal ederek Obama ve eşinin vereceği davete yalnız katılacak.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir ay önce Closer Dergisi, Hollande’ı kask ve motosikletle sevgilisi Julie Gayet’e giderken görüntülemişti. Hollande ilişkiyi inkâr etmezken Valerie Trierweiler ile birlikteliğini bitirdiğini açıklamıştı.

Hollande’ın Obama ile buluşmasında ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye iç savaşı, İran’ın nükleer programı ve Afrika’da terörizmin ele alınması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!