Hollanda'da eyalet meclislerindeki Türk sayısı 12'ye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Hollandada eyalet meclislerindeki Türk sayısı 12ye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 15:16

Hollanda'da çarşamba günü yapılan eyalet meclisi seçimlerinde Güney Hollanda bölgesinden aday olan Türk kökenli Bahattin Erbaş, tercihli oylarla seçilmeyi başardı.

Haberin Devamı

İşçi Partisi (PvdA) listesinden seçime katılan Erbaş'ın yaklaşık 13 bin tercih oyu aldığı bildirildi. Erbaş'ın seçilmesiyle dört yıl boyunca eyalet meclislerinde görev yapacak Türk siyasetçi sayısı da 12'ye yükseldi.

Bahattin Erbaş yaptığı açıklamada, seçildiği için mutlu olduğunu belirterek, destek veren tüm seçmenlere teşekkür etti. Aday listesinde 17. sırada bulunmasına rağmen aldığı yüksek tercih oyu sayesinde ikinci sıraya yükseldiğini kaydeden Erbaş, bunun kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre daha önce Kuzey Hollanda eyaletinde Adnan Tekin, Mehmet Uygun, Zafer Yurdakul, Gelderland eyaletinde Yasemin Çegerek, Ünal Sözen, Kuzey Brabant eyaletinde Nurettin Altundal, Zeeland eyaletinde Bayram Erbişim, Friesland eyaletinde Ömer Kaya doğrudan, Utrecht eyaletinde Dursun Kılıç, Limburg eyaletinde Selçuk Öztürk ve Overijssel eyaletinde ise Zafer Aydoğdu tercihli oylarla seçilme başarısı göstermişlerdi.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerin resmi sonuçlarının gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!