Hint mühendis ırkçılık kurbanı mı

Güncelleme Tarihi:

Hint mühendis ırkçılık kurbanı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 23:23

ABD’nin Kansas eyaletine bağlı Olathe kentindeki bir barda Srinivas Kuchibhotla (32) adlı Hint mühendis vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Çarşamba akşamı Kansas’ta düzenlenen saldırıda iki kişi de yaralanırken görgü tanıkları, saldırganın ateş açmadan önce ırkçı hakaretler ettiğini “Ülkemden defolun” dediğini anlattı. Cinayetin ABD Başkanı Donald Trump’ın “Önce ABD” politikasının yarattığı göç karşıtı iklimden kaynaklandığını öne sürüldü. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, bir can kaybının trajik bir durum olduğunu, ancak cinayetle Trump’ın retoriği arasında bağlantı kurulmasının ‘saçma’ olduğunu söyledi.

ARAŞTIRILIYOR

Eski deniz kuvvetleri personeli olan 51 yaşındaki saldırgan Adam Purinton, kasten adam öldürmekle suçlanıyor. Washington’daki Hindistan Büyükelçiliği’nden Pratik Mathur, Washington nezdinde olaydan duyulan endişeyi ilettiklerini belirterek, ABD hükümetinden hızlı bir soruşma beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

FBI, saldırının önyargıyla düzenlenmiş bir nefret suçu olup olmadığını araştırıyor. Eğer bir nefret suçu olduğu anlaşılırsa Purinton, ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!