Hindistan'da çatışmalar: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda çatışmalar: 9 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 11:04

Hindistan'da Maocu militanlar olduğu sanılan silahlı kişilerin düzenlediği 2 ayrı saldırıda 9 Hintli güvenlik görevlisi öldü, 6 güvenlik görevlisi yaralandı, 10 polis ise kayboldu.

Haberin Devamı

İlk saldırının Chhattisgarh eyaletindeki Kanker orman alanında militanları bulmak amacıyla dün operasyon düzenleyen güvenlik güçlerini hedef aldığını belirten eyalet polis şefi Vishwaranjan, 3 milis askeriyle 2 polisi öldüren saldırganların kaçtığını belirtti.

Bihar eyaletindeki Lakhisarai kasabasında da güvenlik güçleriyle militanlar arasında çatışmalar çıktığını kaydeden bir polis görevlisi, çatışmalarda 4 askerin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını söyledi. İsmi gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan başka bir polis görevlisi de, çatışmanın 12 saat kadar sürdüğünü ve 10 polisin kayıp durumda olduğunu belirtti.

Hintli üst düzey polis yetkilisi Neelmani de kayıp durumdaki polisleri bulmak amacıyla arama çalışması başlatıldığını duyurdu.

Çatışmalarda kaç militanın öldüğü militanların ölen arkadaşlarını da beraberlerinde götürmeleri nedeniyle henüz açıklık kazanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!