Hillary’nin kritik günü

Güncelleme Tarihi:

Hillary’nin kritik günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2008 00:00

ABD’de başkanlık seçiminin ikinci önseçim sınavı bugün New Hampshire’da. Demokrat cephede ilk raundu Barack Obama karşısında kaybeden Hillary Clinton bugün de kaybederse yarıştan çekilmek zorunda kalabilir. USA Today-Gallup anketine göre Obama yüzde 41 ile fark atmış durumda. Hillary yüzde 28’de.

Haberin Devamı

ABD’nin New Hampshire Eyaleti’nde, bugün ikinci önseçim sınavına çıkacak olan Demokrat Parti başkan aday adayı Senatör Hillary Clinton "önde gelen rakibi" Senatör Barack Obama’nın oldukça gerisinde kaldı.

USA Today gazetesi ve Gallup kuruluşu tarafından düzenlenen son kamuoyu yoklamasına göre, New Hampshire’de, Obama yüzde 41 oranında oy ile farklı biçimde öne çıkarken, Hillary yüzde 28 ve eski Senatör John Edwards da yüzde 19 oranında destek topladı.

Iowa’da Barack Obama’ya yenik düşen Hillary Clinton’ın, New Hampshire’de güçlü rakibine yenilmesi, New York Senatörü’nü zor durumda bırakacak. Beklendiği gibi, Iowa’da yakaladığı kuvvetli rüzgar Senatör Obama’nın lehine işlemeye başladı. Yarışta var olma savaşı veren aday adayları, bu psikoloji içinde rakiplerine sert vurmaya başladılar.

YENİ SAYFA AÇALIM

New Hampshire’de çeşitli yerlerde halkın karşısına çıkan Hillary Clinton, Obama’nın "şiir ile kampanya yapıp düz yazı ile yöneteceğini" savundu. Clinton, seçmenlerden, "konuşanı değil iş yapanı" seçmelerini istedi. 35 yıllık deneyimini sık sık Obama’ya karşı kullanan Clinton, rakibini "Dick Cheney’nin enerji yasasına" ve temel özgürlükleri kısıtlayan "Patriot" yasasına destek vermekle suçladı.

Obama da, Hillary’ye karşılık verdi. Senatör Obama, "Aynı şeyleri yapan, aynı oyunları oynayan kişilerden farkı bir sonuç bekleyemezsiniz. Bu kumarı şimdi oynayamazsınız. Bunun zamanı değil. Şimdi sayfayı çevirme zamanı" diye konuştu.

/images/100/0x0/55ea861ef018fbb8f8859551


Bu arada, sağlık sigortası şirketinin tutumu nedeniyle ölen bir genç kızın ailesiyle birlikte kampanya yapan Edwards için Hillary kampından "kurbanları kullanıyor" suçlaması geldi. John Edwards da, Hillary Clinton’a "vicdansızlık" suçlaması yöneltti.

Haberin Devamı

Hillary ağlıyor

Hillary Clinton, New Hampshire’da dün seçmenlerle yaptığı bir toplantıda gözyaşlarını zor tuttu. Bir soruyu yanıtlarken kesik kesik konuşmak zorunda kalan ve sesinin titremesine engel olamayan Clinton, "Bu benim kişisel mücadelem ... sadece siyasal değil ... nelerin döndüğünü görüyorum ... bunu tersine çevirmeliyiz" şeklinde konuştu. ABD basını olayı internet sitelerinden "Hillary ağlıyor" başlığıyla son dakika haberi olarak geçti.

McCain yükseliyor

CUMHURİYETÇİ Parti aday adayları arasında uzun süre kampanya sorunları yaşayan Senatör John McCain aniden atağa kalktı.

Aynı yoklamaya göre, Senatör McCain yüzde 34 ile öne çıktı. Eski Massachussetts Valisi Mitt Romney yüzde 30 ile ikinci gelirken, Iowa’da sürpriz yaparak önseçimi kazanan eski Arkansas Valisi Mike Huckabee yüzde 13’te kaldı. Ülke çapında bu partinin önde giden aday olmasına rağmen, eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani yüzde 11 oranında oy toplayabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!