Her Türkçe bilen Türkçe dersi veremez

Güncelleme Tarihi:

Her Türkçe bilen Türkçe dersi veremez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 09:38

Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Türkçe derslerinden sınıf kirası isteyen beş ilçe belediyesinin “Türkçe derslerini biz verelim” talebini değerlendirdi. Her Türkçe bilenin Türkçe dersi veremeyeceğini belirten Başkonsolos Çelik, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“BİZ velilerin talebi doğrultusunda ve iki ülke arasında varılan anlaşmalar çerçevesinde tecrübeli ve başarılı öğretmenlerle yıllardır Türkçe derslerini veriyoruz. Bu dersler karşılıklı anlaşmalar ve birlikte yapılan işbirliğine uygun veriliyor. Velilerin talebi olduğu sürece de biz bu talebi karşılamaya hazırız. Öğretmenlerimiz var. Berlin okullarında Türkçe derslerinin verilmesi için işbirliği de yaparız. Önemli olan bu dersi ehli olanların vermesi. Her Türkçe bilen Türkçe dersi veremez. Türkçe’nin öğretmenlik eğitimi almış olanlarca verilmesi önemli.”

UMARIM HASSAS DAVRANIRLAR
“Bizler öğretmenleri görevlendirirken ilgili Alman makamları pedagojik eğitimi alanların vermesini sürekli konu ettiler. Umarım bu konuda hassas davranırlar. Velilerin okullarda Türkçe’nin tıpkı diğer yabancı diller gibi muamele görmesini istediğini biliyoruz. Velilerin talepleri Türkçe’nin İngilizce, Fransızca, İspanyolca veya İtalyanca gibi müfredata alınıp birinci veya ikinci yabancı dil olarak yapılması yönünde. Berlin Senatörlüğü böylesi bir adımı atarsa memnuniyet verici olur.”

BAKMADAN GEÇME!