Pınar Öğün’ün kısa filmi, BFI’da gösterildi

Güncelleme Tarihi:

Pınar Öğün’ün kısa filmi, BFI’da gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 11:05

Londra’da, Mehmet Ali Alabora’nın oyuncu eşi Pınar Öğün’ün yönetmenliğini üstendiği, senaryosunu Meltem Arıkan’ın yazdığı ‘Exhibit’ (Sergi) adlı kısa film, gösterildi. Pınar Öğün sinema salonunu dolduran izleyicilerden büyük bir alkış aldı.

Haberin Devamı

Pınar Öğün’ün kısa filmi, BFI’da gösterildi

BRİTANYA Film Enstitüsü’nün (BFI) yeni binasındaki sinema salonundaki özel gösterime filmin senaristi, yazar Meltem Arıkan ve filme kamera asistanlığı yaparak katkıda bulunan oyuncu Mehmet Ali Alabora da katıldı. Çok sayıda akademisyen, sanatçı, yönetmen, sinema yazarı ve eleştirmenlerinin yer aldığı gecede Final Frolic ve My Mother’s Forest adlı iki film de sinemaseverler tarafından ilgiyle izlendi. 

Film gösteriminden sonra konuşan Pınar Öğün, şunları söyledi: “Bugün çok mutluyum. Cannes Film Festivali’nde ve uluslararası birçok film festivalinde gösterilmeye layık bulunan ‘Exhibit’ adlı filmim, BFI’de gösterildi. Film Bristol’da, Eyeslight Film Stüdyosu’nda çekildi. Film çekimi iki gün sürdü ancak hazırlık süreci altı ay gibi uzun bir zaman aldı. Filmde, bir sergide üç adam yüzlerinde Venedik maskesi ile havada asılı barok çerçevelerin arkasında izleyicisini beklemekte. İki kadın bu sergiyi gezmekte. İki kadının karanlık bir alanda arayışları yansıtıldı. Film yoğun bir ilgi gördü. Katılım için çok sayıda talep oldu. Ancak sınırlı sayıda kapasitesi bulunan salonunun yetersizliği, nedeniyle yeni yıl ardından bir kez daha gösterime girecek.”
Yardımcı yönetmenliğini Mehmet Ali Alabora’nın üstlendiği Exhibit filmi, Marbella (İspanya) Uluslararası Film Festivali Mansiyon Ödülü’ne layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Pınar Öğün’ün kısa filmi, BFI’da gösterildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!