Hayvanını kapan geldi

Güncelleme Tarihi:

Hayvanını kapan geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 11:28

Evindeki hayvanı kapan kiliseye koştu. 25 yıldır bu geleneği hiç aksatmıyorlar.

Haberin Devamı

HAYVANLAR İÇİN KUTSAL AYİN

ABD'nin New York kentindeki tarihi St. John Katedrali'nde düzenlenen 25. hayvan kutsama ayini, renkli görüntülere sahne oldu.

Manhattan'daki katedralde düzenlenen törende 5 bin kişilik tarihi yapının tüm oturma yerleri dolarken, pek çok insan da dışarıda beklemek zorunda kaldı.

New Yorklular, ayine ağırlıklı olarak köpeklerini getirirken, eşek, rengeyiği, deve, kanguru, kaplumbağa, tibet sığırı, kartal, atmaca, tay, lama, maymun, yavru kaz, tarantula örümceği, baykuş gibi pek çok farklı türde hayvan da sahiplerince katedrale getirilerek, başpapaz tarafından kutsandı.

Ünlü Broadway Caddesi yakınındaki 117 yıllık tarihi katedralde düzenlenen tören sabah saatlerinde başladı. Deve, tay, lama gibi büyükbaş hayvanlarını ayine getirenler, kendileri için ayrılan özel alana kasalı kamyonlarını yanaştırarak, hayvanlarını kilise bahçesine indirdiler.

Tören dolayısıyla katedralin bulunduğu bölgede New York polisinin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. New York Piskoposu Mark Sisk'in yönettiği hayvan kutsama ayinine katılan Amerikalıların büyük çoğunluğu törene farklı cinslerde köpekleri ile geldi.

Katedralin içinde düzenlenen törende, okunan ayinler ve konuşmalar sırasında hayvanların çıkardığı sesler dolayısıyla zaman zaman zor anlar da yaşandı.

Tören sonrası, Piskopos Mark Sisk ve Katedral Başpapazı James Kowalski törene katılanları ve evcil hayvanlarını kutsadı.
Manhattan'daki St. John Katedrali, 2001'de çıkan yangının ardından 8 yıl boyunca restore edildiği için, yangından bu yana ilk kez hayvan kutsama törenine ev sahipliği yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!