Harçlığınız yeter

Güncelleme Tarihi:

Harçlığınız yeter
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2010 00:27

PAKİSTAN Ankara Büyükelçisi Tarık Azizuddin, dün Hürriyet’in Ankara Temsilcisi Metehan Demir’i ziyaret ederek, ülkesinde yaşanan sel felaketinin boyutlarını anlattı. Sel nedeniyle Haiti’deki depremden, tusunamiden ve 2005’teki Pakistan depreminin toplamından daha fazla insanın etkilendiğini kaydeden Azizuddin, Hürriyet’e şunları söyledi:

2005’teki deprem nedeniyle dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bir kampanya yapmıştı. Burada, sadece okul çağındaki çocukların cep harçlıklarıyla 15 milyon dolar toplanmıştı. Çelik ile yeniden görüştüm. Okullar açıldıktan sonra yine böyle bir kampanya başlatabileceklerini söyledi. Cep harçlıklarıyla 15 milyon dolar toplayabilen bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye şimdi bunun daha da iyisini yapabilir.

Şu anda, Pakistan’da iki çeşit ihtiyaç var. Biri acil ihtiyaçlar, (yiyecek, ilaç, su temizleme tabletleri, küçük su arıtma tesisleri, yiyecek paketleri, çadırlar, uyku tulumları, battaniye.) İkincisi, uzun ve orta vadede rehabilitasyon ve bölgenin yeniden yapımı. Zar zor inşa edilen yiyecek depoları gitti. Yollar, köprüler, enerji nakil hatları paramparça oldu. Kısa zamanda zararın 10 milyar doları aşacağı görülecektir.

Türk özel sektörü, altyapı, konut inşasında, yeniden imar sürecinde dünyanın belki de en iyisi. Nakit paradan ziyade neler yapabileceğimiz konusunda özel sektörün yardımına ihtiyacımız var. Bizim için önemli olan ülkeyi yeniden imar etmek. Her şeyi yeniden yapmak en az 5 yılımızı alacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakanımızı arayarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. 5 milyon doları şimdiden nakit olarak verdiler. 4 yardım uçağı da gönderildi.”

Hesap numaraları

Pakistan’da selden zarar görenler için şu hesaplara yardımda bulunulabilir:

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 920- Gazisomanpaşa
Filistin Sok.
No.12 ANKARA

Amerikan Doları
Hesabı:
3457808/5010

Türk Lirası Hesabı: 3457808/5011



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!