'Hanuka mumları misali aydınlık dönem başladı'

Güncelleme Tarihi:

Hanuka mumları misali aydınlık dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 01:06

Mavi Marmara olayı sonrasında İsrail ve Türkiye arasında kopan diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi yönünde atılan adımların ilk somut yansımaları, önceki akşam İsrail’in kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul’da düzenlenen resepsiyonda ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Zorlu Center’da düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı resepsiyonda konuşan İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, İsrail ve Türkiye arasındaki müzakerelerde çok önemli aşamalar kat edildiğini belirterek, “Her şeyi tamamlamak için bir-iki görüşmeye daha ihtiyacımız var. Mavi Marmara olayı artık konu dışı. Mavi Marmara’yla ilgili konuların çoğuyla ilgili de anlaşmaya vardık zaten” dedi.

Geceye katılan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise iki ülkenin ilişkilerindeki tahribatı onararak Musevilerin Hanuka bayramında yakılan mumlar misali aydınlık bir dönem başlattıklarını söyledi.


Gültekin’in mesajları özetle şöyle: “Bugün sadece İsrail’in 68’nci bağımsızlık yıldönümünü değil, 14 Mayıs 1948’de kurulan İsrail devletini ilk tanıyan devletler arasında yer almış olan Türkiye ile İsrail arasındaki dostluğun da yıldönümüdür... Çok farklı kültür ve özelliklere sahip ülkelerin bulunduğu bir coğrafyada, görüş ayrılıklarının olması gayet doğaldır. Türkiye ve İsrail, bulundukları coğrafyanın en güçlü iki devleti olarak bölgesel istikrarın ve barışın sağlanması için büyük bir kararlılık ve işbirliği göstermiştir. Aralarındaki farklılıkları gidermeye kararlı olan bu iki ülke, hızla ilişkilerindeki tahribatı onarmış ve Hanuka bayramında yakılan mumlar misali aydınlık bir dönem başlatmıştır. İsrail devletinin bağımsızlık gününü tüm kalbimle kutluyor ve başkonsolosumuz olmak üzere İsrailli dostlarımıza sıcak evsahipliliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!